Site name

Vojnici stižu na protest

Slučaj Savamala nije problem pojedinaca, to je presedan svetskih razmera i problem svakog normalnog čoveka, koji misli svojom glavom i koji se i malo oseća slobodnim

Navršilo se godinu dana od kako je jedna organizovana kriminalna grupa, sačinjena od najvećih ''idiota'', ološa i pojedinaca od kojih, nažalost svih nas, neki danas predstavljaju vlast i policiju u Srbiji, izvršila okupaciju dela teritorije Republike Srbije i njenog glavnog grada Beograda.

5

Piše: Novica Antić

Beograd 21. april 2017. 12:00

Foto: Fonet/ Pres tim Vuka Jeremića

Sa pravom kažemo okupaciju, jer je te noći između 24. i 25. aprila 2016. godine, u Hercegovačkoj ulici u Beogradu, od strane kriminalnog okupatora, državi Srbiji bila oduzeta teritorija, suverenost i nezavisnost, a građanima koji su se tu zatekli imovina i sloboda. Danas, i nakon godinu dana, javnosti u Srbiji nije saopšteno ko su ti koji su maskirani ''fantomkama'' okupirali deo teritorije grada Beograda, i ako postoje video-snimci, fotografije kao i svedoci tog zločinačkog poduhvata.
Zašto policija nije intervenisala i pored toga što joj je događaj prijavljen. Ko je taj u policiji ko je sebi dao za pravo da ne postupi po prijavi? Čiji su bageri vršili rušenje objekata te noći? Čiji su mobilni telefoni te noći komunicirali iz Hercegovačke ulice, a čiji su bili oduzeti......

Danas, kada se Srbija navodno nalazi na ''putu ka Evropi'', u toj istoj Srbiji je neko sebi dao za pravo da bude iznad sloboda i osnovnih ljudskih prava garantovanih najpre Ustavom Srbije i njenim zakonima, a potom i Poveljom UN o ljudskim pravima i slobodama. Iako već i vrapci na grani znaju ko su potencijalni osumnjičeni za ovaj zločin, čiji su bageri korišćeni za rušenje objekata te noći itd. Vlast i dalje ćuti, kako ova izvršna tako i ona pravosudna koja na to tek nema pravo.

Slučaj Savamala nije problem pojedinaca, to je presedan svetskih razmera i problem svakog normalnog čoveka, koji misli svojom glavom i koji se i malo oseća slobodnim. Zato ovaj put zaboravimo kojoj grupaciji, ideologiji ili sloju društva pripadamo, zapitajmo se da li Savamala sutra može da se desi nekom od nas i zato u utorak, 25. aprila 2017. godine, u 18:00 časova dođimo u Hercegovačku ulicu u Beogradu da ''najvećim idiotima'' kažemo da tako više ne može. Srpski vojnici i policajci će tog dana biti sa svojim narodom u potpunosti u duhu svoje profesije i zakletve, kojom su za očuvanje teritorije, nezavisnosti i suvereniteta Srbije svom narodu zaveštali ono najvrednije, svoje živote.

Pozivamo sve kolege iz vojske i policije, kao i sve slobodne građane, da svojim neposrednim prisustvom podrže ovaj građanski protest.

 

povezane vesti

komentari (5)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

istinoljub

21. april 2017.

Okupacija nije trajala samo tu jednu noc. Ves se trajati dokle god su institucije i drzava u blokadi, a slucaj se ne resi.

ax

21. april 2017.

Svaka čast Novice, samo hrabro ! Što se tiče redakcije Danasa mogli ste neku drugu sliku da stavite na početku kolumne, vojni sindikat je pozvao pre izbora sve predsedničke kandidate na razgovore, odazvali su se samo 4 od kojih je jedan i Vuk Jeremić tad je i napravljena ova slika, nije pošteno od vas prema Novici što ste ga ovom slikom svrstali uz Jeremića, a on se hrabro bori za prava svih zaposlenih u vojsci, iako ste najobjektivnija dnevna novina

sanja

21. april 2017.

A koji protest?

Sale

21. april 2017.

O kom protestu je reč?

Vladan Velimirovic

25. april 2017.

Okupacija traje od dana kada je Vucicu i Nikolicu dozvoljeno da se bave politikom, zato sto nisu lustrirani 2000. godine. Zato danas imamo Sava-malu, kradju izbora, zastrasivanja i ucene, "Informer", "Pink"( Zeljka Mitrovica ), ovakav RTS i Politiku. Dacica i Sps, Vulina ( JUL-ina ) Maju Gojkovic i Martinovica, Seselja ... i ko zna sve imamo ne bi mogao ovog puta da se setim. Okupacija SNS-SPS + ostala boranija, nastavlja se tamo gde je "prestala" 2000. godine, pre 05. oktobra. DZABA SMO "KRECILI" )5. oktobra 2000. godine, zato nam se ova smrdljiva "budj" ponovo i pojavljuje !