Site name

Nevladetina organizacija

Kao što se moglo i pretpostaviti, tema intervjua behu “tekovine petog oktobra” - i “sve što se kasnije desilo sa nacijom” - a Vladeta je, elokventan kakvim ga je Bog sazdao, dao sve od sebe da srpskom narodu i senatu podastre svoju (ipak) nadrealističku verziju burnih revolucionarnih zbivanja

Svaki put kad Vladeta Janković da intervju, to bude mali praznik slavskopojasne demokratije pa sam zato - videvši da je blagoizvoleo dati intervju nedeljniku Nedeljnik - ....

18

Piše: Svetislav Basara

07. oktobar 2017. 18:54

... ranom zorom pohitao na trafiku da kupim primerak i da se iz prve ruke obavestim šta Vladeta sanja, šta mu se događa, da li je počeo da uvažava realnost ili je još uvek u nadrealističkoj fazi.

Kao što se moglo i pretpostaviti, tema intervjua behu “tekovine petog oktobra” - i “sve što se kasnije desilo sa nacijom” - a Vladeta je, elokventan kakvim ga je Bog sazdao, dao sve od sebe da srpskom narodu i senatu podastre svoju (ipak) nadrealističku verziju burnih revolucionarnih zbivanja i na samom početku razgovora ustvrdio da je “petog oktobra 2000. narod Srbije u osnovi obavio ono što se u nekim drugim zemljama dogodilo 1989 - učinio je kraj komunizmu”, mada se ja sa tim ne bih složio jer sam čvrsto uveren da je srpski narod posle petog oktobra samo zamenio petokrake dvoglavim orlom, dočim je, uprkos slabašnim pokušajima da se nešto promeni (žestoko, inače, opstruiranim upravo od strane Vladetine stranke) sve drugo ostalo manje-više isto u šta ćete se i uveriti kada jednog, ne tako dalekog 5. marta, na stadionu JNA bude upriličen slet. Sve ide u tom pravcu.

Vladeti je ipak bila ka Vladetina - pardona vladikina - kada je nešto kasnije rekao da je “kada je reč o odgovornosti za izneverena očekivanja, danas teško uperiti prst na bilo koga”, s čim se slažem, ali isključivo zato što bi za tu rabotu trebalo najmanje dvadesetak hiljada prstiju, od kojih bi mnogi bili upereni u opskurante iz DSS-a, među koje - da ne bude zabune - Vladetu ne ubrajam, on je čovek na svom mestu, samo je imao peh da mu Koštunica svojevremeno, kao i mnogim drugim, krišom naspe salguz u kafu.

Al ne lezi vraže! Samo što je rekao da se ni “na koga ne može uperiti prst”, Vladeta skače sam sebi u usta, nišani prstom i krivicu za “izneverana očekivanja” svaljuje na sinergiju “spoljnih sila, Udbe i (u dobroj meri) naše mentalitetske nedostatke”. Ništa mi, kad to pročitah, ne bi jasno. Ako su “strane sile”, da kažemo, bile van kontrole postpetooktobarskih vlasti, nije li Udba - kao i sva druga ministarstva sile - dopala DSS-ovih šaka i nije li Vladetin šef i ahbab na sve načine sprečavao smenu Radeta Markovića - tada šefa Udbe, sada zatvorenika - koji Bog sami zna šta je “na brdu” radio, ali svakako nije radio ništa korisno po demokratiju. Ostalo je, kako se to kaže, istorija, ali ne opšta, nego istorija srpskog rokenrola, jer je za šefa Udbe nešto kasnije postavljen Rade Bulatović - čovek koji je namakao pare za prvi singl Idola - potom se Bora Čorba učlanio u DSS, a Idoli su se udomili kod JexS-a Tadića. Kužite li, stari moji. 

povezane vesti

Ugao paralakse

15

Piše: Svetislav Basara

Rugoba šegačenja

11

Piše: Svetislav Basara

@KVAKA22

10

Piše: Svetislav Basara

komentari (18)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

Неговање

07. oktobar 2017.

Оља Бећковић једном, чини ми се, рече да је било боље да смо као друштво неговали више Владете Јанковиће а мање Басаре. Слажем се са њом.

Filip

07. oktobar 2017.

A zašto Base da se 5. marta održi slet, šta se toga dana dogodilo?

Nikola

07. oktobar 2017.

Pa Vladeta je liberalni deo te famozne Udbe. I običan pajac. Kao i svi nazovi intelektualci opskurno palanačke provenijencije. I uopšte im ne ide loše u životu. Jedu meso sa crkotine zvane Srbija i daju intervjue.

Raja

07. oktobar 2017.

Secam se kao klinac skolskog programa RTB gd i emisija sa Vladetom o starogrckoj kulturi i istoriji. Tu je sve bilo fluidno prezentovano medjutim moderna istorija srpskog naroda je komplikovana pa cak i istoricarima!

U horoskopu

07. oktobar 2017.

Bas Care, slet za Vučićev rođendan! Nisam znao da je Vučić riba......

Milisav

07. oktobar 2017.

Pi majku mu, kud baš Koštuničini orlovi, tići, da pojedu crviće lustracije. A sve je mirisalo na legalitet.

Jordan

07. oktobar 2017.

Pa Radetu su zaboravili da skinu kapu (fantomku) sa glave kad su ga postavili za šefa BIE-e. Nije fotograf mogao da isfokusira snimak za medije zbog crne pozadine i "Bulatovićeve fantomke". Bruka.

Kikić

07. oktobar 2017.

Možda bi sve bilo bolje da je 5-og oktobra srpski narod zamenio petokraku zvezdu - petoglavim orlom.

Milić

07. oktobar 2017.

Kad bi nekim čudom Vladeta postao predsednik vlade, to ne bi bila vlada, nego vladetina.

kića

07. oktobar 2017.

Ne, nikada neće biti sleta na stadionu JNA povodom 5-og oktobra. Ali, ne zato što neće doći neki novi Tito, kako insinuira Basara, nego zato što više ne postoji stadion JNA.

El Grande

07. oktobar 2017.

''''Slucaj sluzbenika s. tzv basare''''! Nema sta, ako nesto zna to je udba, to je basarina uza specijalnost i ceo zivot !!

Jasna

07. oktobar 2017.

Mozda se 5. oktobra zaista desilo "ono što se u nekim drugim zemljama dogodilo 1989.", ali se zato oni nisu vec sledece noci sastali sa Igorom Ivanovim. Tu prestaje razlika, ali se neki opet prave neobavesteni. U slet ne verujem. Od datuma u buducnosti manje bih brinula o 5. martu a vise o 6.januaru.

Vuk

07. oktobar 2017.

Kuzimo, Base. Udba nam je sudba.

C Rale

08. oktobar 2017.

O Titu, Milosevicu, Djindjicu, Kostunici, UDBI a karavani prolaze ...

mod

08. oktobar 2017.

Podfamozni moderator pod upravom Basare ne dopusta da se vidi cak ni Vladetin komentar na socinenije svog postpetooktobarskog prevertita. Tako Basara nastavlja sa svojom gerilskom taktikom ruganja: Zapljuni pa bjez''''!

Perun

08. oktobar 2017.

G-dine ili G-djo pod pseudonimom "Неговање", svako drustvo treba podjednako da neguje i Basare i Vladete Jankovice. Nije bas uvek ni Oljina svaka ka Matijina, pardon vladikina.

e sad

09. oktobar 2017.

@mod Gerilska taktika ruganja pisca rugalice. Famozno!.

Stiliskinja

09. oktobar 2017.

Ova majica na Basari sa malo fucnula. I i nije vise u Limasolu da fura taj matroz fazon. Basarinom knizevno polemicnom tempramentu bi vise odgovarala crna majica bez kragne ali mu se takva maja ne slaze sa unjkavim glasom. Mozda ipak neka pastelna boja...kameleon promenjiva, mozda.