Site name

Skandal u "Upitniku"

* Pitamo Aleksandra Martinovića da li njegova rečenica upućena Bošku Obradoviću posle naprasnog završetka emisije, "smanjite malo, biće dobro po vaše zdravlje", može da se shvati kao pretnja

Emisija Upitnik koja se emitovala preksinoć na RTS-u prekinuta je kada je predsednik Dveri Boško Obradović javno rekao istinu o vezi vrha vlasti sa kriminalom.

8

12. oktobar 2017. 12:30

Foto: FreeImages / Cierpki

Smatramo da je ovo neviđeni skandal, ne samo za slobodu medija i govora, već zato što je ovaj čin jasan pokazatelj diktature ove vlasti, ali i straha od snage koje Dveri imaju.

Bili smo svedoci kako je šef poslaničke grupe SNS-a, Aleksandar Martinović, kroz celu emisiju vodio glavnu reč, ne dopuštajući da bilo ko govori, a posebno Boško Obradović.

Martinović je sinoć uzeo ulogu i voditelja i gosta. Bio je nervozan, jer mu je naređeno da učini sve samo da Boško Obradović ne kaže istinu.

Od početka je emisija ličila na smišljeni progon Srpskog pokreta Dveri, jer su u prvim kadrovima prikazani poslanici Dveri koji navodno lome mikrofon i krše Poslovnik o radu Narodne skupštine.

Međutim, istina je sledeća. Kada Martinović nije mogao da izvrši ono što mu je naređeno i predsednik Dveri je izneo dokaze o vezi vrha vlasti sa kriminalom i pomenuo Željka Mitrovića, ministra Vulina, Vučićevog brata i kumove, kako peru pare preko narko-mafije, voditeljka je iz režije dobila signal da prekine emisiju bez odjave, kako se ne bi dozvolila dalja rasprava.

Mi se zaista pitamo gde možemo da pričamo o kriminalu u vrhu vlasti ako ne u Skupštini i na Javnom medijskom servisu koji plaćaju svi građani, kako bi čuli istinu o stanju u državi?

I pitamo Aleksandra Martinovića da li njegova rečenica upućena Bošku Obradoviću posle naprasnog završetka emisije, "smanjite malo, biće dobro po vaše zdravlje", može da se shvati kao pretnja?

Info služba Dveri

povezane vesti

komentari (8)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

Nina

12. oktobar 2017.

Jedino je Boškić zadužen za pretnje i nasilje i niko više...

Maja

12. oktobar 2017.

Gledala sam emisiju i očigledno je da je jedini problem predstavnik Dveri koji neprestano viče i ne može normalno da razgovara.

Demokrata

12. oktobar 2017.

Imam određene simpatije prema Bošku Obradoviću i onome što govori (osim neophodnosti evro integracije i preterano oslanjanje na Rusiju), ali mislim da mu nedostaje državničke mudrosti. U pomenutom "Upitniku" nisam ni ja odobtavao tu ogromnu potrebu da u jednom odgovoru saspe sve što mu je na um. Mudar političar bi pokušao da odgovori na pitanje voditeljke i usput provukao ono što želi i što je po njemu bitno. Ovako je ostavio utisak bukača bez mere.

gost iz dijaspore

12. oktobar 2017.

Trenutno se nalazim u Srbiji gde ne zivim decenijama ali gde placam porez i imam pravo glasa. Ne mogu da se orgnem utisku da je voditeljka pokusavala da upozori Martinovica da i neko drugi treba nesto da kaze ali nije uspevala u tome. Moj utisak je bio da je emisija prekinuta zbog nereda koji je citavo vreme Martinovic sprovodio svojim bezobraznim oduzimanjem reci opoziciji konkretno Obradovicu. Moj glas nikada nije isao Dverima ali ovoga puta moj glas ima Obradovic koji je hrabar da na glas kaze istinu a to je da Srbija ima kriminalce na vlasti ili kako on to jednom rece ''''''''kriminalnu sektu'''''''' okupljenu u SNS. Bivsi radikali su izasli iz radikalne stranke ali radikalni primitivizam iz njih nikada nece izaci ma kako se oni trudili da se prikazu ''''''''naprednim''''''''.

Rade

12. oktobar 2017.

Ne volim SNS, Martinovića još manje, ali ljudi, šta pričate vi? Kakve informacije o kriminaalu je Boško Obradović izneo??? Nemojte i vi da radite ono što radi SNS i da nam namećete svoje viđenje upornim ponavljanjem onoga što samo vi vidite.

milan

12. oktobar 2017.

Ko sme pretiti Boškiću, ima on kamen

Stambolic

12. oktobar 2017.

Zveri pardon dveri I umiveni radikali. Ne zna se ko su vece strumfete,a zardale kasike samo cekaju. Kanda smo mi kao narod bogu zdravo zgresili,a kako I nismo kada slavimo zlo a pisamo po dobru.

dr

12. oktobar 2017.

naš parlament je teška prevara,kako se u Ukrajinskom makljaju...