Dijalog

Psihoanaliza šešeljizma

Teku dani serdara Šešelja ukraj Drine, Save, Drave, Morave, Dunava i ostalih srpskih reka.

Beogradski model za ubrzanje integracije

Predstojeći sastanak lidera Evropske unije i zemalja Zapadnog Balkana u Sofiji 17. maja biće važna prilika za dogovore o evropskoj budućnosti regiona, uprkos problemima koji su pratili organizaciju Samita.

Prvog maja uživala raja

Danas ćemo, kao i svake godine, da se setimo nekadašnjeg Prvog maja. Istina, i sada se ne ide na posao, u škole i na fakultete.

Pravda za Šešelja

Izgleda da sam onomad dobio pogrešnu informaciju od kristalne kugle.

O statusu vojnih beskućnika

Da Ministarstvo odbrane zajedno sa Vojnom Ustanovom Dedinje ne zanemaruje samo prazne objekte već i žive ljude govori trenutna životna situacija preko 2000 vojnih beskućnika koji su pre 27 godina po naređenju Vrhovne komande predali i napustili svoje stanove u bivšim jugoslovenskim republikama.

Demokratija i tiranija

Odavno se pitamo kako je moguć jedan takav lik poput Šešelja u Narodnoj skupštini?!

Vrhovni stabilizator

„Vučić se napokon javio. Nije se ispričao nego je napao Hrvatsku“ – tako je hrvatski informativni sajt index.hr, nažalost tačno, interpretirao ponašanje „vrhovnog komandanta“…

Kad država pomaže

Da li je vreme da se srpska privreda transformiše iz šrafciger industrije u kojoj jeftina radna snaga sklapa delove, veže kablove, šije po porudžbini, dok se glavni novčani tokovi odvijaju u inostranstvu, a zarada sliva matičnim kompanijama?

Stvar i stvor

U čemu je stvar? U tome da ćemo se baviti prekomernom upotrebom pojma „stvar“, što osiromašuje ne samo jezik, već posledično i ljudske odnose.

Gepek

U međuvremenu, od pretnje upućene Dragani Rakić, koja, uprkos upozorenjima, nastavlja da iznosi svoje mišljenje, pismeno i usmeno, „proteklo je mnogo vode“ Dunavom i Savom, voda nosi sve i kako reče književnik Dragan Radulović, nekada smo, u zemlji koju nazivaju bivšom govorili „ne drži vodu“, a danas „ne pije vodu“.