Dijalog

Maternji jezik (2) 2

Maternji jezik (2)

Maternji jezik nije isto što i jezik moje majke.

Rekordna proizvodnja stranaka 3

Rekordna proizvodnja stranaka

Prema podacima zelenog barometra (istraživanjem obuhvaćeni i oni što im praziluk iz stranačkog programa viri), kod nas je proizvodnja stranaka u prošloj godini premašila ukupnu proizvodnju pasulja, rotkvica i zelene salate.

Fali im Tadić 8

Fali im Tadić

I pred izbore 2020. u Srbiji, priželjkuje se stvaranje jakog, građanskog i proevropskog bloka koji bi zastupao evrointegracijsku politiku i njene vrednosti.

Zaboravljeni životi i ničija krivica 9

Zaboravljeni životi i ničija krivica

Na današnji dan, pre tri godine, desila se užasna nesreća u Tehničko-remontnom zavodu Narodni heroj „Đurđe Dimitrijević Đura“ u Kragujevcu (TRZK) u kojoj su dva oficira i dva radnika Vojske Srbije izgubila živote.

Litijske zore i naše pare 10

Litijske zore i naše pare

Ne jenjava zaoštreni, reklo bi se odsudni političko-propagandni rat oko toga – da se ne zavaravamo – čija će biti Crna Gora.

Virusi, lekovi i vakcine 11

Virusi, lekovi i vakcine

„Prezirao je današnje društvo koje svim i svačim poriče svoju istoriju… Doveo je u pitanje vladu i parlament i čitav narod i umetnost, onu stvaralačku, kao i onu takozvanu reproduktivnu umetnost i njene umetnike, kao što je i sebe dovodio u pitanje. Voleo je i mrzeo prirodu, isto kao i umetnost, i s jednakom strašću i bezobzirnošću voleo je i mrzeo ljude…“

Princeza Valijant 14

Princeza Valijant

Svašta ja vidim dok kupujem cigare. Trafike su moji univerziteti.

Predsednik i General 15

Predsednik i General

Gledajući javni servis u susednoj Hrvatskoj na prvi pogled se stiče utisak da Hrvatska radio-televizija ozbiljno shvata svoju ulogu da pravovremeno informiše, obrazuje i zabavlja svoje pretplatnike.