Site name

Tri dokaza da Tomislav Nikolić nije magarac

* Srpsko dnevno novinarstvo - izuzmemo li ovaj list u kojem pišem (jedna lasta ne čini proleće) - danas je u kliničkoj smrti * Gnevni su građani i, naročito, građanke upotrebili famu o navodnoj, beskrupulozno bespravnoj, privatnoj privatizaciji vile u Užičkoj 23, pa su stali da šire novu glasinu da njen stanar-uljez nije ništa drugo do "magarac"

Bezbroj fama tumara našim usmenim medijskim razbojištem, bez smera i cilja, oslepljeno i sakato. Kad zamire javno informisanje, ljudi, od usta do usta, od uveta do uha, po istoj ceni, kao istu robu, prodaju i trampe i neproverene činjenice i lako proverljive dezinformacije.

13

Piše: Zlatko Paković

13. oktobar 2017. 17:00

Tri dokaza da Tomislav Nikolić nije magarac

Na parčad se seku istine i njima krpe rašivene i podrane laži.

Među tim famama pun je kufer budalastih, ali i grozomornih. I jedne i druge lako se pamte, teško zaboravljaju, a niti obogaćuju znanje, niti išta dokazuju, osim gole činjenice da je srpsko dnevno novinarstvo - izuzmemo li ovaj list u kojem pišem (jedna lasta ne čini proleće) - danas u kliničkoj smrti.

Uzmimo, među silnima, samo glasinu najnoviju! Predsednik Republike Turske tek što je stigao u našu prestonicu, a već se javljaju očevici i videlice da nas ubede u ono o čemu ni jedan jedini list nije imao šta da kaže: da beogradsko nebo, navodno, paraju "američki helikopteri Bell UH-1, doduše, bez vidljivih oznaka". Oni koji su ih, navodno, videli, vele da nisu ni morali da ih vide, jer te leteće mašine imaju karakterističan zvuk koji se lako prepoznaje. Ovaj tip helikoptera - "sa vratima sa strane, koja se otvaraju da bi se iz mitraljeza pucalo na ciljeve po zemlji", a koji se do dana današnjeg uspešno koristi još od rata u Vijetnamu, te smo ga često viđali u američkim filmovima s temom iz tog rata - oružane formacije Republike Srbije nemaju u upotrebnoj kolekciji naoružanja. I ko je sad, molim vas, u stanju da popije ovaj šerbet od fame?

Kakve li sve basne i basme fama ne slaže na gomilu ko cepanice! Primeri njene bezočnosti - u fami su velike oči - mogli bi ispuniti čitav broj jednog dnevnog lista. Ono što nas ovde, međutim, interesuje, humanističke je naravi od glave do pete, i zahteva hitnu pomoć. Reč je o zaštiti roda (genus) bivšeg Predsednika Republike Srbije, Tomislava Nikolića.

Ovaj se bivši predsednik, navodno, i dalje baškari u brdskodedinjskoj rezidenciji, u kojoj, po slovu zakona, ima pravo da boravi jedino aktuelni predsednik republike, i u kojoj, navodno, Nikolić ne plaća račune, pa se još, kako fama dalje niže ovu nisku bisera, ta vila u Ulici Užičkoj, na broju 23, trenutno i renovira, navodno, o trošku države, što će reći - njenih građana.

Upravo ovih dana, kad je, po brahijalnoj sili zakona o restituciji društvenog vlasništva, iz stana u Njegoševoj 65, na Vračaru, u kojem njena porodici živi 70 godina, izbačena stanarka sa dvoje maloletne dece i bolesnom staricom majkom, gnevni su građani i, naročito, građanke upotrebili upravo ovu famu o navodnoj, beskrupulozno bespravnoj, privatnoj privatizaciji vile u Užičkoj 23, pa su stali da šire novu glasinu da njen stanar-uljez nije ništa drugo do "magarac", i to "bezosećajni magarac" (što je contradictio in adiecto, jer i magarci plaču).

Braneći čast činjenica i pisane reči nad govorkanjima i pukim glasinama, čast logičkog mišljenja nad prividnim argumentima mnjenja, podastirem ovde samo tri dokaza da je Tomislav Nikolić neoborivo pripadnik vrste Homo sapiens, a ne vrste Equus asinus, a mogao bih podastreti barem još trideset.

Prvi dokaz. Gospodin Tomislav Nikolić autor je dva naučna rada: "Politički marketing - negativna kampanja", "Posledice neadekvatnog menadžmenta kod političkih partija". Molim vas - vas koji širite nepodnošljive, nezdravorazumske glasine - da se upitate da li je iko iz roda Equidae ikada pisao naučne radove, a ako i jeste (o čemu do mene nisu doprle vesti), odmah pružite dokaz za to da li je pisao o marketingu i menadžmentu u politici! Odgovorno tvrdim da iz pomenutog roda niko ne samo da naučno nije o tome pisao, nego nikada i neće pisati. Evolucija jeste moćna sila, ali je spora, i pre će svet nestati nego što će jedan magarac stasati da se bavi naukom o marketingu i menadžmentu. Najzad, magarac je bio i ostao predmet naučnog istraživanja, a ne naučni istraživač.

Drugi dokaz. Gospodin Tomislav Nikolić podigao je crkvu u svom rodnom selu, po ceni od milion evra (u dinarskoj protivvrednosti), plativši iz sopstvenog džepa. Tu crkvu, posvećenu svetom velikomučeniku Dimitriju, osvetilo je NJegovo preosveštenstvo Patrijarh srpski Irinej. Iako i magarac uobičajeno zna za svoje rodno selo, nemoćan je da u njemu podigne crkvu. Zašto? Zato što magarac nema sopstveni džep. Da je, kojim čudom, kao u basni, magarac i uspeo da podigne crkvu, makar i u pola cene od one koju je smogao snage i odricanja da za svog predsedničkog mandata podigne ktitor Nikolić, onda bi na freskama te crkve sveci bili magarci, a Pantokrator Isus, voljeni Hristos, po podobiju magarećeg Gospodina Boga - Magarac Svedržitelj.

Treći dokaz. Gospodin Tomislav Nikolić poznat je, pre svega, kao mali individualni proizvođač domaće rakije prepečenice pod, od milja nadenutom, imenu "Tomovača - Tomina ljuta". Poslednji patent ovog porodičnog rakijsko-pekarskog preduzeća s kojim je, ne bez ponosa, Nikolić izašao pred Vučića i narod, jeste "rakija od šargarepe" - šargarepovača. Vi koji širite ljutu famu, uzmite se u pamet! Kad je to i gde neki magareći hajvan uspeo da ispeče rakiju od šargarepe, ako čak i jeste pekao od drugog voća (a nama to nije poznato)? Magarci vole, slatko žderu i rado sanjaju šargarepu, ali rakiju od šargarepe može da ispeče samo insan iliti homo sapiens.

povezane vesti

komentari (13)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

AA

14. oktobar 2017.

Mene vala nisi uverio.Rad je prepisao a to moze i magarac,pare posudio iz budzeta a sargarepovacu pravi svaki magarac sto ima secer u krvi,kiselinu u stomaku i vodu u kolenu.Jos dokaza molim.

Siniša Živković

14. oktobar 2017.

Čvrsto sam uveren da za Tomislava Nikolića i za njegovo celokupno delovanje u politici Srbije imam manje naklonosti i više prezira od autora ovog teksta. Ali znam da bi me to ipak sprečilo da o Nikoliću objavim ovakav tekst, ne samo zato što je neduhovit, pun neskrivene ironije i cinizma, neukusan i uvredljiv, već i zato što osećam elementarno gađenje prema naprednjačkom načinu razmišljanja kome je svojstveno da omalovaži, izvređa i uništi svakog političkog protivnika ili neistomišljenika. A ovde je upravo to u pitanju: izvanredno obrazovani, pametani i elokventni Zlatko Paković pridružio se ovim pisanijem naprednjačkom modusu primitivnog vređanja i jadnog humora, neprimerenog "Inrelektualcu u tranziciji". Sve što je Zlatko Paković ovde rekao, ma to bila i sušta istina, moglo je da se kaže s mnogo više uljuđenosti i pristojnosti.

Marko Kofs

14. oktobar 2017.

Nije Toma, baš, baš, toliki magarac, koliko je narod namagarčen u svojim prostodušnim očekivanjima od Tome i sličnih mu, da prostite, kao pravi magaraci. Zašto se niko ne upita; da li bi iko iz roda Equidae ikada glasao kao što naš narod iskazuje svoju političku volju?

Mladi Pazarac

14. oktobar 2017.

Zlatko, ili Pakcce (skracheno od Pakovich), taman kad sam poccinjao da verujem da je T.N. ccovek, tekst sd zavrssio. De, molim te, ubedi me, daj joss koji dokaz.

Milisav

14. oktobar 2017.

Ne verujem ti Pakoviću, da si još tri dokaza naveo. Stiropor ništi sve.

Драган Пик-лон

14. oktobar 2017.

Ово није сатира већ обично лизање стопала нашег препородног Инаугуранта.Јасно ми је да има разних перверзија али лизање стопала на којима су турске ципеле је дно дна!!!

novinar u penziji /nestranačka ličnost

14. oktobar 2017.

Ovo ne liči na Pakovića. Slažem se sa Sinišom

Zrenjaninac

15. oktobar 2017.

Postovani Sinisa Zivkovic-u,NIJE moglo drugacije da se kaze i netreba !!!!!

Vitomir

15. oktobar 2017.

Ne bre , al smo na kraj srca za nasog Toma. On bre , jos pre samo koj minut bio Precednik, a sad ga nigde( eno ga , neki videli, gradi si jadan sam sebe bazen , gde kopa sa vernu ljubu gore na Dedinje) . Ce bidne bazen u dunumi ko crkva, kazu, oko dvanaest grobova dug i vise sirok i do dva groba dubok, to on licno veli, jerbo zna covek da meri.. A ako i omane , veli ce okrene na rakijski podrum, samo se crep doda.No, tuga je da je ceo SNS okreno ledja, nema mobe, pustili ga sirota i samoga na tamo na Dedinje... Slave se slave sa Spanci, sa Vladu na Kosovo, eve ga i Turci grade opet drumove, a niki da vikne, oj, Toma, ma gde se zadenu Toma,? Tomo, javi se, daj glasa od sebe, glasa sa svoje kule na Dedinje...Nista...K''''o da nam ga neko ote...

Skorpion47

15. oktobar 2017.

Nisam čitao tekst, ali je sramotno da jedan intelektualac padne na nivo kafanskog probisveta.

Natasa

15. oktobar 2017.

Naravno da nije magarac. Mi smo svi magarci (i magarice, da se neko ne uvredi) bez dostojanstva.

Tetka iz Kanade

15. oktobar 2017.

Svi koji ste se ovom prilikom ostrvili na Zlatka Pakovića zbog navodno poganog jezika nedostojnog jednog intelektualca pokazujete da niste upoznati sa dugom evropskom tradicijom političke i društvene satire čiji su poslenici bili i jedan Erazmo Roterdamski i Fransoa Rable, a i mi imamo svoje jednako velike Domanoviće i Nušiće. Na kraju krajeva, jedan Agripa fon Neteshajm u svom satiričnom delu veliča magarca kao mudrijeg od svih teologa i filozofa njegovog vremena. Prema svecu i tropar, gospodo, a meni je ovaj tekst prava mera Pakovićeve istančane inteligencije i moralnog integriteta.

Dragan

16. oktobar 2017.

Previse reci i truda da se opise najnizi oblik protuve! Izvinjavam se autoru , razumem njegov trud i bes, ali korumpirane barabe zasluzuju jasan tretman-apsana!