Site name

GLORIA MUNDI

Miloš Mitrović

Rođen je 1978. Diplomirao je na Fakultetu političkih nauka u Beogradu, smer međunarodni odnosi. Prve tekstove objavio je u "Borskim novinama" krajem 20. veka. U Danasu radi od 2003, na spoljnopolitičkoj rubrici od 2006. Pisao je za grčki časopis "Diplomatija i bezbednost", magazin "CorD", regionalnu agenciju IBNA.

Ruski dosije

Izjave koje je Donald Tramp dao posle svojih kratkih susreta sa Vladimirom Putinom u Vijetnamu sugerišu da bi on hteo da Amerika ima dobre odnose sa Rusijom, ali mu dušmani - koji sede i u Kongresu i obaveštajnim agencijama - ne daju, i da on ne veruje nalazima američkih službi prema kojima se Rusija mešala u izbore u SAD, ali kao patriota mora da kaže da im veruje.

13.11.2017

T'ga za Rajh

Herta Miler je došla i otišla, a dobar deo ovdašnje javnosti je njenim gostovanjem dobio ono što je hteo - još jedno ime na listi "srbomrzaca" i povod da nastavi održavanje jednostrane slike događaja iz poslednje decenije XX veka prema kojoj su Srbi svedeni na žrtve - suseda, sveta predvođenog Amerikom, svoje "nesloge" itd.

6.11.2017

Dve stolice

Srbija nikako da postane dosadna zemlja, čemu se pre 17 godina nadao Vojislav Koštunica - najsvežiji primer je poseta američkog zvaničnika Brajana Hojta Jia i domaći odjeci na njegov govor o dve stolice srpske spoljne politike.

30.10.2017