Site name

Kako da pobedi opozicija

Predsednik je nervozno šetao po svom kabinetu.

3

Piše: Slobodan Simić

20. septembar 2017. 15:30

- Ja stvarno ne znam više šta hoće od mene ova Evropska unija! Nema šta nisam ispunio, sproveo i potpisao šta su tražili! Čak i više nego što su tražili! I slušaj sad ovo: u Srbiji nema političkih sloboda jer nema jake opozicije!

- Nemojte se uznemiravati, gospodine predsedniče - pokušavao je da ga smiri Šef kabineta. - Znate i sami da oni uvek nešto izmišljaju i zakeraju.

- Ama ja više ne znam šta oni više hoće od mene! - i dalje je besneo predsednik. - Prvo sam izboksovao da puste iz bajboka onog ratnog zločinca i omogućio mu da se kandiduje na izborima... Nikom ništa. Pa sam izabrao najboljeg ministra iz moje vlade i pomogao mu da napravi stranku... I to nikom ništa. Pa sam svog najboljeg državnog službenika prekomandovao da i on osnuje stranku... I to ništa. Čak sam im našao i onog veselog dečka u belom odelu što jaše belog konja... Mladi ga obožavaju, deca vole konje... Ni to njima ne valja... Ja stvarno više ne znam šta da radim!

- Ma ne treba obraćati pažnju na to, gospodine predsedniče - trudio se Šef kabineta. - To oni više formalno, da imaju neku temu... Pa pogledajte kakva je situacija kod njih! Stalno im se smenjuju po dve stranke, i stalno isti političari! I to je kao ta njihova demokratija, do moga!

- Pa to ti kažem! - povisio je glas Predsednik. - Oni su mene našli da kritikuju! A samo im se isti vrte...

- Ako dopustite - usudio se Šef kabineta. - Ja predlažem da vi to potpuno ignorišete! Šta vas briga šta oni traže!

- Eee, sinko, kad bi to tako moglo - bio je rezigniran Predsednik .- Nisu ni oni naivni. Čim nešto ne ispunim, odmah zavrću slavine! A kao što dobro znaš, da nije njihovih para mi bismo mogli davno da ovde stavimo katanac!

- Pa šta oni ustvari hoće? - zbunio se Šef kabineta.

- Hoće jaku opoziciju! - ponovo je pobesneo Presednik. - Kao, trenutno su u opoziciji sve same budale i duševni bolesnici, i treba neko ko će da bude ozbiljna konkurencija... meni!

- To je stvarno nenormalan zahtev! - zaključio je šef kabineta.

- Normalan-nenormalan, mora se nešto preduzeti - zaključio je Predsednik. - Inače... zavrnuše slavine...

Uskoro je osvanuo naslov u svim novinama: Predsednik osniva Novu opozicionu stranku.

Posle prvih objavljenih anketa, Nova opoziciona stranka je najozbiljniji kandidat za pobedu na budućim izborima...

povezane vesti

Stambeni odgovor

4

Piše: Slobodan Simić

Sumnjiv tip

2

Piše: Slobodan Simić

Sretna Nova 2018.

1

Piše: Slobodan Simić

komentari (3)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

Stalni citalac

21. septembar 2017.

Pitanje je dana kad ce je osnovati .

Slavko Kostić

21. septembar 2017.

Bravo

MS 71

30. oktobar 2017.

Iako je pojava SNS-a i Vučića nešto kao fenomen koji ima razmere katastrofe za Srbiju najbolji lek je gledati na to kao burlesku . Ti likovi su stvarno groteskni i na kraju njihovi postupci izazivaju smeh kroz suze. Osim što se oblizuje dok govori Vučić se i nenormalno preznojava; to je od ogromnog i njemu neprirodnog napora da bude fin i učtiv barem pred javnošću. Prosto je neverovatno da je jedan ovakav čovek bez ijedne pozitivne osobine( a sa hiljadu nedostatk) postao prvi Srbin među Srbima.