Site name

Bolji život

Penzionisana profesorka, gospođa Hadži-Antić, probudila se uobičajeno rano. Popila je čaj od nabrane lipe i pogledala raspored.

2

Piše: Slobodan Simić

27. septembar 2017. 16:30

Bolji život

Tog jutra ponovo je došla na red Kalenić pijaca.

Vedro i ljubazno, obilazila je tezge sa sirom, kajmakom, pršutom, kobasicama, i nasmejano prihvatala da proba sve što su joj seljaci ponudili.

Posle doručka posedela je malo u parku i uživala u mirnom, sunčanom danu. Šteta što nije vikend, pomislila je gospođa Hadži-Antić. Vikendom su one divne i vesele svadbe. Vikendom se uvek sjajno provede.

Ali, bio je radni dan i ona je lagano prošetala do oglasne table pored crkve. Nije volela radne dane jer su joj budili tužne uspomene.

Stavila je naočare i počela da čita umrlice. Četiri sahrane, dva četrdesetodnevna pomena i jedna polugodišnjica. Ljudi sve češće umiru, zaključila je gospođa Hadži-Antić. Izvadila je iz tašne crnu maramu koja ju je podsećala na pokojnog supruga i uputila se prema groblju. Duboko saosećajući sa ožalošćenima, obišla je grobnice i nevoljno prihvatala njihove ljubazne ponude.

Posle ručka otišla je kući da se malo odmori.

Predveče je pozajmila od komšije "Politiku" i potražila rubriku iz kulture. Odbrane doktorata i magisterijuma, proslave matura i fabrički jubileji su je zamarali. Volela je kulturu.

Te večeri bilo je zakazano šest promocija knjiga, tri otvaranja izložbi i jedna pozorišna premijera.

To je bila izdašna ponuda za večeru.

Oseća se bolji život, pomislila je gospođa Hadži-Antić.

povezane vesti

Uređivačka politika

0

Piše: Slobodan Simić

Dolazak istine

5

Piše: Slobodan Simić

Zemlja saobraćajaca

4

Piše: Slobodan Simić

komentari (2)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

veseli plamičak

27. septembar 2017.

Lepa priča, maltene realna u današnjoj Srbiji.

Snave

28. septembar 2017.

Ajaoooj...nokaut bedak posle citanja...sto rece jedna baka kada su je pitali novinari RTS-a, kako je, ona rece: "Dobro je...dobro...samo d''''uznem konopac i da se obesim."