Site name

Sretna Nova 2018.

Bližila se ponoć i deca su nestrpljivo čekala Deda Mraza.

1

Piše: Slobodan Simić

27. decembar 2017. 16:30

Sretna Nova 2018.

Najzad se oglasilo zvonce pred vratima. Kad sam otvorio, zamalo nisam pao u nesvest.

Umesto očekivanog Deda Mraza, pred vratima je stajao - lično Predsednik!

- Dobro veče, dragi moji Srbi i Srpčići, evo mene, vašeg ubedljivo izabranog i nepobedivog predsednika, da vas obraduje za Novu godinu!

Predsednik se rukovao sa mojom mlitavom rukom i ušetao u stan.

Za njim je nahrupila ekipa novinara i snimatelja, a mi smo odjednom na našem televizoru ugledali predsednika i nas, u našem stanu.

Bio je to direktan prenos.

- Recite slobodno i iskreno svom predsedniku... šta ste lepo očekivali za Novu godinu? - sijao je raspoloženi Predsednik i smeškao se prema kamerama.

- Pa... - jedva sam se povratio od prvog šoka - izvinite, gospodine predsedniče, baš ste nas iznenadili... Sad sam i totalno zbunjen... Mi smo u stvari očekivali... Deda Mraza...

- Verujem - smeškao se predsednik i dalje u kamere - verujem da ste očekivali Deda Mraza... Ali u opisu mog posla je da poklanjam i obećavam građanima Srbije... tako da sam bio prinuđen da preuzmem i poslove Deda Mraza... Ali meni ništa nije teško za naše građane... Ništa ne brinite... evo ispuniću vam odmah vašu želju. I koliko sutra, dobićete... Deda Mraza!

- Ali, gospodine Predsedniče - pokušao sam da ispravim stvar - ne insistiramo mi toliko na samom Deda Mrazu... Mislim, njemu svaka čast... Ali decu više interesuju... pokloni... pa ako biste Vi mogli da nam date...

- Eee, mili moji Srbi! - prekinuo me je Predsednik sa neprekidnim osmehom - vi ste svi kao neka deca... Ja vam ispunim jednu želju, vi odmah tražite sledeće... Pa polako... strpljenja... Želeli ste Deda Mraza, dobićete Deda Mraza!

- Ali... izvinite na neskromnosti - ipak sam pokušao - ima li nade da dobijemo možda ipak i neki mali novogodišnji poklončić?

- Eee, to vam sada ne mogu otkriti! - baš se zabavljao naš Predsednik. - Ali uskoro ću imati zajedničku konferenciju za štampu sa Deda Mrazom pa ću mu preneti sve vaše molbe. Onda ćemo zajedno detaljno razmotriti sve vaše predloge, pa ako bude prostora u budžetu... Na vama je samo da redovno gledate televiziju! Laku noć, dragi gledaoci! Sretna nova 2018. godina!

Tog trenutka svetla su se pogasila i kamere isključile.

Predsednik je prestao da se smeje, i bez pozdrava nestao u noći...

povezane vesti

Stambeni odgovor

4

Piše: Slobodan Simić

Sumnjiv tip

2

Piše: Slobodan Simić

Rešenje budžeta

1

Piše: Slobodan Simić

komentari (1)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

El Grande

27. decembar 2017.

Simicu, tebi licno, od srca srecna nova i sve najbolje. Jedino bih te opet zamolio da nam javis kad progovori mali Marko!? ;-)