Site name

Iz ugla jednoroga

Bojana Selaković

Rođena u Šapcu. Do svojih 17 verovala je da će život provesti u Africi među lekarima bez granica. Onda je spoznala moć građanskog aktivizma koji bespomoćne čini sposobnima da pomažu i sebi i drugima. Zbog toga, umesto medicine, upisuje Pravni fakultet. Najkomotnije se oseća u civilnom sektoru u kome je uz manje pauze aktivna od 2001. godine. Svet posmatra očima jednoroga, pa u politici traži pravo, a u pravu politiku. Istinski pravdoljubiva, a liberalna,veruje u različitost i ravnopravnost, spaja nespojivo. U Građanskim inicijativama od 2013. godine. Trenutno na poziciji v.d. izvršna direktorka.

Nenaučene lekcije

Izgleda da Er Srbija nije naučila lekciju iz diskriminacije ni posle prošlogodišnjeg slučaja sa maloletnim autističnim detetom.

11.1.2018

#RešenProblem

Završi se još jedna sezona sarmi i ruske salate u Srba. Glavno njeno obeležje ove godine bila je šljašteća rasveta koja bi trebalo da ima ukrasnu funkciju na trgovima i ulicama Beograda, ali i drugh većih gradova.

4.1.2018

Ničija zemlja

U blizini zgrade u kojoj živim nalazi se ničija zelena (čitaj: zarasla u travu i korov) površina. Verujem da je Beograd pun sličnih lokacija pa se sve napred navedeno može odnositi na bilo koju od njih..

14.12.2017