Site name

Iz ugla jednoroga

Bojana Selaković

Rođena u Šapcu. Do svojih 17 verovala je da će život provesti u Africi među lekarima bez granica. Onda je spoznala moć građanskog aktivizma koji bespomoćne čini sposobnima da pomažu i sebi i drugima. Zbog toga, umesto medicine, upisuje Pravni fakultet. Najkomotnije se oseća u civilnom sektoru u kome je uz manje pauze aktivna od 2001. godine. Svet posmatra očima jednoroga, pa u politici traži pravo, a u pravu politiku. Istinski pravdoljubiva, a liberalna,veruje u različitost i ravnopravnost, spaja nespojivo. U Građanskim inicijativama od 2013. godine. Trenutno na poziciji v.d. izvršna direktorka.

Nedelja (ne)parlamentarizma

15. novembar obeležava se u svetu kao Međunarodni dan demokratije. Narodna skupština Republike Srbije, ove godine treći put po redu, u periodu od 13. do 19. novembra obeležava Nedelju parlamentarizma, a po ugledu na sličnu aktivnost britanskog parlamenta, „Parliamentary Week“.

16.11.2017

Začarani krug nasilja

Javnost Srbije ponovo je šokirana scenama vršnjačkog nasilja koje nam ovog puta dolaze iz Aranđelovca.

9.11.2017

Muka i bes

Vozač autobusa na liniji 56 dobiće otkaz zbog fizičkog nasrtaja na putnicu koji se desio tokom jučerašnjeg dana. Pohvalna je brza reakcija Gradskog saobraćajnog preduzeća na situaciju koja je kod mene izazvala ne toliko bes, koliko mučninu.

2.11.2017