Site name

Guženje mečke

* U realnom životu ipak nije smešno kao u vicu. U stvarnom životu mečka guzi nas, sirotinju raju, papreno nam naplaćuje guženje i još joj je malo što nas guzi i naplaćuje, nego nam zavrće uši i zahteva da vrištimo od zadovoljstva

Afera "Inauguracioni davitelji" svakim se danom sve više usložnjava, a stvari trenutno ovako stoje...

5

Piše: Svetislav Basara

16. jun 2017. 16:00

... Beogradsko Tužibapstvo je pod pritiskom javnosti - inače mu, bezbeli, ne bi palo na pamet - zatražilo od MUP-a da "identifikuje" primenjivače prekomerne sile, MUP je taj posao promptno obavio, onaj moj alavi Vuk je ugledao masan zalagaj i počeo da se oblizuje, a udarno esenesovsko pero, Vladimir Đukanović je u svojoj redovnoj kolumni u mojoj omiljenoj žutari, Blicu, blagonapisao da bi "momke iz obezbeđenja" u stvari trebalo pohvaliti, a ne na njih osipati drvlje i kamenje.

"Momke" bi - obrazlaže Đukanović - trebalo pohvaliti zato što su blagovremeno sprečili stravično krvoproliće predviđeno "prepoznatljivim scenarijem". A evo šta je - saglasno Đukanoviću - pisalo u "prepoznatljivom scenariju": bilo je, dakle, predviđeno da jedan čičica oboleo od parkinsonizma, jedna novinarka i jedan "protestant" - Tanjugovog fotoreportera ne računam jer je njegovo prisustvo naknadno demantovano - do te mere isprovociraju okupljene esenesove pristalice da ovima ne ostave drugi izbor nego da ih izgaze i umlate, a sve to s podmuklim ciljem - pazite sad - da se baci mračna senka na visoku inaugraciju i visokoinaugurisanog.

U ovakvim slučajevima najbolje je pribeći zajebanciji jer drugog leka za OVO nema, mada i zajebancija slabo pomaže. Đukanovićev, naime, scenario ima izvesnih sličnosti sa scenarijom za onaj film iz prastarog vica u kome je bilo "predviđeno" da neki rmpalija u jednoj škakljivoj sceni naguzi mečku - mučan posao u koji niko od glumačke ekipe nije hteo da se upusti - pa su filmaždije u izudnici turile u novinčine oglas: "Potreban čovek da naguzi mečku za 1000 maraka." Kad eto ti sutradan zorom Muje, ulazi u kancelariju kod "scenarista" i sav pokunjen pita: "Je'l može da guzim za sedamsto? Nisam više mogao da skupim."

Viastinu treba biti na vic-Mujinom mentalnom nivou pa pomisliti, a potom i napisati, da postoje osobe spremne da se izlože lomljenju kostiju i glava zarad "bacanja senke" na Vučićevu inauguraciju. Ne kažem da u Srbiji nema i takvih - u Srbiji, fakat, ima svakakvih - ali čak i u slučaju da su se pojavili zlonamerni provokatori njihovo udaljavanja sa skupa je bio posao državne policije, a ne stranačkog obezbeđenja koje - ako je verovati zakonu - treba da vodi računa o radu, redu i miru isključivo unutar skupa pristalica.

U realnom životu ipak nije smešno kao u vicu. U stvarnom životu mečka guzi nas, sirotinju raju, papreno nam naplaćuje guženje i još joj je malo što nas guzi i naplaćuje, nego nam zavrće uši i zahteva da vrištimo od zadovoljstva.

povezane vesti

Državotvorna jaruga

0

Piše: Svetislav Basara

Ugao paralakse

17

Piše: Svetislav Basara

Rugoba šegačenja

11

Piše: Svetislav Basara

komentari (5)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

Istorijska jeza

16. jun 2017.

Ima i nastavak, gospodine Basara. Kako god okrenete, mečkina glava se na kraju nađe preparirana na nekom zidu za duga vremena. I ko god pogleda u tu glavu ne oseća ništa lepo, već ga podilazi jeza.

bole bole

16. jun 2017.

Savršeno! Basara je učinio da ono vidljivo zaista i vidimo.

Insider

17. jun 2017.

S obzirom da cirkuske predstave u režiji bilo koje vlasti nisu po mom ukusu,(više volim klasičan cirkus) neka Oco & Co. dodaju još nekoliko nula na jednu od te dve cifre da bi mogli razgovarati, jer ne mogu da mi isplate koliko mi duguju.

Kostadin

17. jun 2017.

Dosta ste vi komunistički i demokratski meč kari cimali mečku na lancu i terali mečku da cupka . Naravno, lupkali ste u talambas jer samo ste znali to da radite . Ma ne samo to, jedino ste znali da se šlepate i kao krpelji udobno živite na tuđoj grbači. Sada više nema lakih para i od sata će te morati da ljubite mečku u bluzu a na kraju i da duvate u diple .

bogdan trojkaš

17. jun 2017.

Malo koji natpis g.Basare, ili nekog drugog, me je toliko ojadio. Kakva surova istina! Ovaj Đukanović je gore zlo od Martinovića. Svaka zver je za njih uljudna i dostojanstvena!