Site name

Pattern Of Vučić

* Aco Srbin postao, da se stručno izrazim, pattern of behavior i to za obe Srbije, samo sa obrnutim "predznakom"

Krenuh sabajle jutros nekim poslom u takozvani grad i na talasima Radija Beograd 2 - na koji sam odnedavno "preštelovao" krntijin radio (mada sam jedva primetio neku razliku) čuh nekog devojčurka kako (između ostalog) govori da je "primetila neke paterne" u već nečemu.

23

Piše: Svetislav Basara

27. decembar 2017. 16:00

Pattern Of Vučić

Brz na zlo i osudu, kao i "više nego ubedljiva većina" savremenih Srbalja, htedoh u prvi mah da se devojčurku podsmehnem ("da, i pradeda ti je govorio pattern"), ali ubrzo potom - takođe kao većina Srbalja - u svojoj slovenskoj duši pronađoh srceperatelno opravdanje za devojčurkovu neumesnu upotrebu anglicizma i to gde - u staroj srpskoj "vađevini" za sve prilike i sva vremena, siromaštvu svega i svačega, pa i jezika.

Sad će jezikobranitelji i patrioti bezbeli da graknu, možda mi, Srbi, jesmo siromašni (iskrpljeni i čisti) ali nam je jezik bogat, a bio bi još bogatiji da ga okolni narodi onoliko ne potkradaju, čemu ja dodajem - i da ga birokrati ne upropašćavaju. Jer pazite, kada srpsku reč "obrazac" upotrebite u složenici "obrazac za ličnu kartu", reč "obrazac" zbog žalosnog nedostatka sinonima, automatski izgubi sva druga značenja, a i ima ih nekoliko. Drugim rečima, radio-devojčurak nije htela da zvuči kao žandarmerijski narednik, pa je zazvučala kao pretenciozna kaćiperka.

Dobro, a kakve to veze ima sa Vučićem? Itekakve, jer je Aco Srbin postao, da se stručno izrazim, pattern of behavior i to za obe Srbije, samo sa obrnutim "predznakom". (Eto, uzgred, još jedne reči koju su upropastili, ovoga puta ne birokrati, nego vračare i vidovnjaci.) Već mesecima - šta mesecima, godinama - sa ovog mesta na razne opozicione adrese šaljem SMS-ove sledeće sadržine: defokusirajte se sa Ace Srbina, okanite se tautološke dreke, jalovog prepričavanja i ritualnog zgražavanja nad poslovima i danima Ace Srbina D.O.O. pa se dozovite pameti, usredsredite se na svoja posla i uzmite u obzir buduće dane...

Treba li reći da džaba krečim i ne samo da džaba krečim nego navlačim sumnjičenja za navraćanje vode na Acinu vodenicu, jer se u opozicionoj Srbiji iz nekog razloga uobičajilo misliti (tačnije ne misliti) da će se - samo li na trenutak zamuknu jadikovke, naricanja i kletve na Acin račun - Aco D.O.O. dibidus otrgnuti kontroli i da će u Srbiji biti još "gore nego ikada ranije", a meni nešto došaptava da bi Aci i njegovom D.O.O. najteže pala - tišina, totalni muk i apsolutno prećutkivanje, jer je dreka i buka - bez obzira na "predznak" - sama suština Acine tehnologije vladanja. To bi se dalo i empirijski proveriti ako bi neacini mediji makar na dva dana apsolutno ignorisali Acu i Acin D.O.O, što se, verovatno, neće dogoditi, jer bi mnogi - ukoliko ne "okrpe" Acu - došli u neprijatnu situaciju da nemaju (ili ne znaju) šta da kažu. Ima tu još jedna stvar. Obrazac se mora popuniti. Sad ga popunjava Aco, ali ko zna ko će ga popuniti sledeći.

povezane vesti

Kud dalje 2

5

Piše: Svetislav Basara

Kud dalje

11

Piše: Svetislav Basara

Parapolitičko ubistvo

29

Piše: Svetislav Basara

komentari (23)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

Milisav

27. decembar 2017.

Čisto sumnjam da ima kretivnijeg od Aca Srbina. On tako divno, božanstveno, lako i stvaralački laže da to ne može niko da zamaže. Jedan je Aca, kako da ga se manemo dušom da danemo.

A od kuma jelka!

27. decembar 2017.

Super! Imamo pattern od Vućića i jelku od Siniše - kud ćete više..... brže i bolje.... opet je naše..... Aha.

Kikić

27. decembar 2017.

Već sam pisao na temu bogatstva srpskog jezika Ponavljam: Srpski jezik je bogat u besmislicama kao što su nazivi rodbinskih veza (šurnjaje, jetrve, zaove, pašenozi i sl.) i u nazivima predaka i potomaka (čukundeda, askurđel, kurajber, čukununuci, bele ćele i dr.). .

Mister Hajd

27. decembar 2017.

Pričam ja Base, to mojoj ženi i prijateljima, ali oni jok! Čim dečko nešto izlane, a laje po ceo dan , oni skoče, jese li čuo šta je izjavio... A ja jok! Da nije vas i sličnih, lajao bi on nedeljama, ali ga niko ne bi čuo... A to da bi radio nepočinstva, radio bi i u tišini. Al bi se jeo od muke kao budjav lebac...a u terapiskom smislu to je kao placebo ...

opet ...jA V

27. decembar 2017.

Kreci ti Basara koliko hoces ali taj oblik krecenja nije za zidne podloge. Verovatno si pominjanjem obrazaca, uz tvrdnju da ga sada popunjava Aco, smaknuo sa uma da je Srbija danas kompjuterizovana i da nema obrazACA.

cale

27. decembar 2017.

Možda bi opozicija nanela neku štetu tzv Aci Srbinu kad bi, piput jaganjaca, utihla? Ali sebi bi nanela mnogo veću. Za nekoliko meseci bi srpska javnost zaboravila da je ista ikada postojala.

desperanto

27. decembar 2017.

Dzaba Base malash direk patriocki! SrbINima i SrbINkinjama je folk merak, Putin okej, huliganizam hobi, cash-cool, merdzan djerdan, psihoza boza, Kosovo Rusija, Kale diplomatija, burek mandjaju, ne foliraju da ne kapiraju da su globalisti kakvih nema u kraju. Bloku. A na svedskom se doktor kaze laekar. Dok se furaju na ideologiju onog frika sto mu je cale prvi na srbacki preveo Manifest kompartije 1871.

Reformator

27. decembar 2017.

Aca radi i gradi ! U svom mandatu, prevazice i Titovo vreme u ekonomskoj izgradnji Srbije. Nije neradnik, lazov i lopovav (R. Arcibalad-Cujte Srbi), kakvih je u izobilju u Srbiji bilo. Ovi danasnji su nesto skolovaniji, pa su perfidniji i pokvareniji. Aca je za Srbe "demokrata", nama je potreban Erdogan ili Putin, dragi moji. Ako meni ne verujete, procitajte "Tragedija jednog naroda"-Djorgovic, kako bi se uverili , koja smo stoka kroz sopstvenu istoriju bili. Iste greske ponavljamo, i kada jednoga dana dodje "rogonja", bice prekasno. Za vas, koji o ekonomiji malo, ili nista ne znate, zapamtite, da je ekonomija baza svakog drustva, a to upravo, Vucic u Srbiji momentalno uspesno radi. Srecna vam N. godina i bozicni praznici.

Niferon

27. decembar 2017.

Stojim na stanovištu da je siromaštvo duha, a time i jezika, gore nego siromaštva džepa. I onda zamislite da opozicija (i "neacini mediji") iz svog ionako siromašnog jezika izbace Acu Srbina, pa makar i na samo dva dana. Šta bi im, mučenicima, preostalo.

Stole

27. decembar 2017.

"Obrazac ponašanja" se npr. koristi u psihologiji decenijama. To što vi za to niste čuli, ne znali da ne treba da se raspitate.

Zivcana 3

27. decembar 2017.

Setila sam se jos jedne reci: mustra, sema, sablon, algoritam, kombinacija.......samo vi ne objavljujte komentare, setice se Zivka jos nekog sinonima.

Til Ulenspigel

27. decembar 2017.

Loš si i naivan kao savetnik BAS-e! Kodža Miloš kada bi primio izvješće da narod ćuti, naredio bi svom čaušu - doglavniku: "činiš voliko , popuščaaaaj!... E sad koliko god se Aco Srbin trudio da u načinu vladanja imitira Kodžu, taj obrazac ovde teško da ima prođu, pa ga zato nećemo ni čuti ni videti. Naprotiv,kada bi se opozicija ućutala tek bi onda i ona, a bogme i ostalo pučanstvo, propištali majčino mleko. Jerbo znajući da on sve radi naopako i suprotno logici i zdravom razumu, a videvši da se niko ne buni , bezbeli uzviknuo : "steži joooš!...

Fuji

27. decembar 2017.

Zajaši Živka, zajaši, ja prošo - zajedno ćemo u carstvo čula - pa ko se pre seti...

Zivcana 4

27. decembar 2017.

Basari se mora prigovoriti da nije, sto bi narod rekao, konsistentan. Kritikuje siromastvo srpskog jezika a zamera devojci koja koristi englesku rec umesto srpske. Poznavaoci engleskog jezika, a tu Basara svakako spada sa obzirom da se na engleskom toliko prokenjava da preti da dostigne anglofila Tomu Presidente Nikolica (prepoznajete pattern, zar ne), znaju da je dve trecine engleskih reci doslo iz latinskog I staro francuskog jezika. Konkretno I patter je engleska varijanta starofrancuske reci patron = oblik. A te strane reci nisu u engleski jezik pale sa neba nego su poceli da ih koriste oni koji su po bilo kom osnovu imali veze sa Latinima i Normanima (okupacija, trgovina, kulturna razmena) pa se prosirilo dalje. Da je tako moze se proveriti u bilo kom boljem recniku engleskog jer Englezi to ne kriju.

Мiloš J. Kosovac

27. decembar 2017.

Ako je Tito pristigao iz političkog podzemlja i uspešno vladao, tako je uspešno doprineo da posle njegove smrti nestane država kojom je stekao najveće moguće poštovanje u svetu. Vučić, koji isto kao Tito pati od egonarcizma, zaseo na vrhu vlasti zahvaljujući primtivizmu, a sa i diplomom Bgd. unverziteta, može lakše nego Josip da upravlja sa prmitivnim življem u Srbiji koje čini većinu. Samo što Vučić ne zna, a i da zna ne može znanje da pobedi njegovu egonarcističku patologiju, da takvi umeju da budu do kraja grubi kada shvate da su prevareni. I da ga opozicija ignoriše i da radi nemoćno ovo što radi, udruženi primitivizam sam će da proizvede svoj kraj, kao što mutna i prljava voda bistri se svojim tokom i vremenom.

Milić

27. decembar 2017.

A i ti si, Base, mogao umesto reći "defokusirajte se" da lepo kazes: "Sjasite sa Ace Srbina".

scoby

27. decembar 2017.

Kolumnista je (sto bi rekao Krlo) do pola u pravu. AV se prosto hrani negativnim emocijama i od toga raste kao kvasac. Bes i ljutnja koju izaziva kod svojih protivnika je njegova duhovna hrana.Jedini lek protiv njega je zajebancija, jer kao covek bez trunke smisla za humor, zajebanciju dozivljava kao tesku uvredu. Za njega su Corax, Draza, Somborac, Kesic & njuz.net - streptomicin...

drži sveću

27. decembar 2017.

Tja, jaka draka od "tapeta", deder ti nama, (ili neko ko zna), da razjasni, šta znači keep light? Osim Siniše naravno dal još neko zna?

El Grande

27. decembar 2017.

@Zivcana 9 - tata, tata, a ka'''' cemo mi kupimo golf 4? Pa sine, kad izadje golf 9!? ;-)

Cane

27. decembar 2017.

Ko razume, shvatice .

Timotić

28. decembar 2017.

Zašto me gospodiine Basara nainjkavate (evo još jedna reč, za koju nikad verovatno niste čuli, a pravo da vam kažem nisam ni ja, nego sam je ovom prilikom upravo izmislio), da vam se obratim. Ne verujem da znate šta je patern. Postoji nešto vezano za muziku a zove se patern. Vi ste vereovatno čuli za tu reč i upotrebljavate je onako proizvoljno, pošto zvuči onako i neprepoznatljivo a i prepoznatljivo. Evo, lično, pošto se bavim džez muzikom, verujem da ne znate šta je patern? Smeo bih da se opkladim, s vama da ne znate šta je patern. Ali da vam niko iz redakcije ne suflira.

Драган Пик-лoн

28. decembar 2017.

Шјор Басара,поново пискара,неби ли показао да је и он неки вајни "критичар" Власти,да се Власи не досете.Боље би било да се врати на своје омиљене литерарне теме:баба сера,анус и остала филозофско-социјална достигнућа!!!

Aca

28. decembar 2017.

Aco-Acov, a ne Acin...