Site name

Vučićevih 40 dana

* Samo Vučić i Čak Noris mogu sami sebi da daju 40 dana

Video sam ljude koji vredno rade i veoma mi je drago zbog toga. Baš sam srećan što sam ovde - rekao je predsednik Vučić, pre tri i po meseca, sa suzama radosnicama u očima, dok je obilazio neku fabriku...

8

Piše: Dragoljub Petrović

13. jul 2017. 17:00

Ima on taj običaj - kad vidi nekog da vredno radi, odmah počne da slini, jerbo je emotivan na vredan rad. I Neša Stefanović, recimo, kad god vidi nekog da vredno radi, počne da slini. Svi naprednjaci, u suštini, kad vide vredan rad, počnu da sline.

U poslednje vreme, doduše, primetno je da počinju da sline i kad vide naslovnu stranu Kurira.

Kako je svet mali! U onom konkretnom slučaju, naime, nije bila u pitanju baš neka fabrika, nego neka redakcija Kurira.

Ali, kako to obično biva u Srbiji, za tri i po meseca sve je pošlo naopačke za vrapce i mačke.

- Video sam ljude koji vredno uteruju reket, vredno ne plaćaju porez, vredno izmišljaju i vredno lažu i veoma mi nije drago zbog toga. Baš se ne radujem što sam ovde - valjda bi tako izgledao njegov povratak na mesto zločina ovih dana, jerbo je redakcija Kurira, da se Vučić kojim slučajem tamo vrati, idealna lokacija za opis "povratka na mesto zločina" u naprednjačkom kriminalističkom vokabularu.

Tako da je Vučić pre neki dana u "Ćirilici" sam sebi dao 40 dana.

- Danas mi je 40 dana... - rekao je skoro kroz suze, a malo je falilo da i Milomir Marić počne da slini na tu rečenicu.

- Ima jedna tužna vest: predsedniku Vučiću je danas 40 dana. I ima jedna dobra vest: predsednik Vučić je to da mu je danas 40 dana lično objavio u "Ćirilici"! Nikada u novijoj istoriji se nije desilo da neki čovek sam sebi daje 40 dana - javio je i Pink, u međuvremenu.

Dakle, samo Vučić i Čak Noris mogu sami sebi da daju 40 dana.

A u stvari je bilo ovako - predsednik je u "Ćirilicu" poneo hrpu starih novina, takoreći sekundarnih sirovina, kako bi dokumentovao okolnost da mu je tog dana upravo pada 40 dana.

- Zašto sam ja na naslovnim stranama Kurira 40 dana? - pitao je on i počeo da lista one sekundarne sirovine koje mu je sakupila Info služba SNS pažljivim isecanjem naslovne strane Kurira i slaganjem u fasciklu.

- Zašto sam 'lešinar', 'lažovčina', 'diktator koji glumi rimskog cara'... Zašto to neko radi? - upitao je Vučić i pojasnio, jer on - sem što sam sebi daje 40 dana - sam sebi postavlja pitanja i sam sebi daje odgovore na svoja pitanja: "Zato što neće da plate porez!"

Predsednik Vučić, naime, smatra, da samo neko ko neće da plati porez, može na naslovnu da stavi da je predsednik Vučić lažovčina, diktator & lešinar.

Svi ostali poreski obveznici, međutim, ubeđeni su da je genije. Tako da je Srbija postala zemlja protiv čijeg boljitka su samo dvojica, trojica koji neće da plaćaju porez, j... im ja mater, kaže prosečan Srbin koji redovno bistri "Ćirilicu".

Kada je pre tri godine Dragan Đilas napravio izložbu naslovnih strana Kurira posvećenih njemu, niko se nije bunio, pa ni predsednik Vučić.

Smatralo se tada da su to bili samo vredni ljudi koji vredno rade i vredno plaćaju porez, pa mogu vredno da čereče i Đilasa, ko ga šiša.

Ali što kaže ona narodna: "Kad-tad zaigraće Kurir i pred tvojim vratima". S tim što je sada dobila i svoj nastavak: "Kad Kurir zaigra pred mojim vratima, zaigraću i ja pred Kurirovim vratima. Pa da vidimo ko može duže da igra pred vratima..."

povezane vesti

Tupavi, lukrativni i prazilukrativni

37

Piše: Dragoljub Petrović

Rešetanje Vučića

61

Piše: Dragoljub Petrović

komentari (8)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

Boban

13. jul 2017.

Vučić vredno laže iz dana u dan, iz meseca u mesec, zadnjih pet godina. I nije se umorio, lagaće još - kad ima koga.

Vladan Velimirovic

13. jul 2017.

Nije tako davno bilo da taj isti "Kurir" velica i u nebesa uzdize ovog istog Aleksandra - samokrunisanog diktatora ili ti predsednika-premijera ove nam obogaljene Srbije, kojoj je odavno proslo kako 40 dana tako i sestomesecni i godisnji ( mnogogodisnji ) pomen. Laka joj "zemlja Srbija bila" to jest nama koji smo jos uvek u "zemlji" a koji nismo mogli niti hteli istoj da dajemo 40 dana, puj-puj a ni godisnjice, daloka joj "zemlja" bila. Nekoma tojes mnogima je daleka zemlja Srbija posto su joj odavno odrzali parastos i pobegli u beli svet, gde se ne daju ni 40 dana a bogami ni godisnjice zenlji koja je napredna i radna. A, ovde kada sebi premijer-predsednik-apostol-mesija a ponajvise samoljubivi samokrunisani diktator koga narod od miloste nazva skraceno "AV-AV'''' a on bi vise voleo da ga zaslinavljeni narod pozdravlja sa "TI-TO", e, bolan nece da moze taj zagorski sloser imao je jednu drugu "petlju," koju ovaj A.V.-A.V. nema a to su M . . A''''. Sretan ti parastos Srbijo, odavno si zaspala. A tebi Drazo "vecna pamjat" i to mnogo godina.

петер поп

13. jul 2017.

браво дражо доле диктатор

mita

13. jul 2017.

Ko je genijani kolumnista? DRAŽA

Petar Popovic

14. jul 2017.

Dve najzeljenije i profitabilnije profesije u Srbiji su Estradni umetnici i Politicari. U prvu kategoriju ubrajam novokomponovane Zeljka Mitrovica bisere produkcija Pink koja nam je zatrovala umetnost zvanu Muzicka. Jer svojim kicom i sundom zauvek su unazadili mentalitet srpske omladine i uradili kulturni zlocin neukusa. Drugi veciti politicari tipa Dacic, Vucic, Nikolic, Micunovic, Canak, Ljajic... i mnogi drugi koji vec 20 godina obitavaju na politickoj mapi bez dana staza u drugim profesijama i poslovima. Zato danas mame svoje cerke daju u pevacice a sinove u politicare, buduce ministre! A vi dragi moji ucite skole i palite sto pre kojekude!

Milos

14. jul 2017.

Opet ti Petrovicu u stilu nazovi satiricara.Okani se covece ne ide ti to.Poceo si da "slinis" u svojim tekstovima umisljajuci, da ti ovih par suflera sto ti ovde aplaudiraju,daju na vrednosti.Zamisli samo kad tvoji unuci ovo budu citali jednog dana i shvate koja je slina bio njihov deda .S.p. Tomovic Milos

Бобан Милетић Бапси

15. jul 2017.

Браво Дражо мајсторе ти си ЦАР НАД ЦАРЕВИМА ... прави си пеницилин за ове !!! ТРИ ДЕСЕТКИЦЕ за Дражу !!! И само да додам: Дражо обожавам те и волим те ... да те нема требало би те измислити . Ожени ме .

Spajki:)mama obrisi mi nos

17. jul 2017.

Haha stvarno otkad su ovi slinavi naprednjaci na vlasti nikad se bolje u novijoj istoriji Srbije nisu prodavale maramice