Site name

Ana, četiri pištolja i dva dnevna lista

Aleksandar Vučić je četrdesetsedmogodišnja verzija klinca iz osmog razreda koga drugari povremeno zezaju, jerbo je zezanje sastavni deo kako osnovnoškolskog obrazovanja, tako i političkog miljea, ali se on svaki put iznova toliko naduri, naljuti i stručno rečeno - popizdi, da ga oni sve više zezaju.

18

Piše: Dragoljub Petrović

12. oktobar 2017. 17:00

I to baš zato što se on svaki put iznova toliko naduri, naljuti i stručno rečeno - popizdi, da vam zezanje tog klinca, odnosno Vučića, postane izazov.

Ma šta izazov, to je jače od mene! - rekao sam jednom prilikom kad su me pitali: "Što se ti, dečko, ne okaneš malo premijera Vučića i pređeš na neke druge pošasti našeg društva. Recimo, belu kugu i izumiranje beloglavih supova".

A kako i ne zezati Aleksandra Vučića kada on, kao što je poznato, već pet godine iskače iz svega i svačega, od tostera do vodokotlića, dok je u poslednjih 100 dana počeo da iskače i iz Ane Brnabić.
Glave prosto lete koliko je misao slobodna - izjavila je, elem, pre neki dan u Briselu Ana Brnabić, ovlašćeni tumač za neobjašnjive pojave srpskih reformi.

Da je znala za ovaj stari genijalni aforizam Aleksandra Baljka koji bi se u Vučićevoj Srbiji mogao parafrazirati kao: "Misao je toliko slobodna da novinari, tekstovi i TV emisije prosto lete", možda bi Brnabić Ana njegovim citiranjem pred, fudbalski rečeno, tradicionalno neugodnim evropskim parlamentarcima - stekla određene simpatije među lokalnim žurnalističkim življem.
Umesto genijalnih aforizama, Ana Brnabić je ipak u'vatila da citira Aleksandra Vučića, što i nije baš najpametnija opcija za jednu naizgled pametnu ženu.

Te je izjavila da u Srbiji nema baš objektivnih medija, ali kad smo već kod objektivnosti i objekata - verovatno ima neidentifikovanih letećih objekata koji prosto lete koliko je misao slobodna.

- Videla sam nekoliko neidentifikovanih letećih objekata koji nisu baš objektivni - rekla je otprilike Brnabić, objasnivši parlamentarcima da recimo, Srbija ima dva dnevna lista koji su protiv Vlade. Te smo umesto Ane i četiri pištolja dobili Anu i dva dnevna lista.
Sliku bi preciznije dočarala da im je rekla ovako: u Srbiji postoje dva dnevna lista koji su protiv Vlade, s tim što je jednom od ta dva lista već četiri meseca blokiran račun iz nepoznatih razloga, a drugom već osam meseci, takođe iz nepoznatih razloga, državne ustanove organizovano i masovno otkazuju oglase.

Međutim, Brnabić Ana tu je dodala kako ima jedan dnevni list koji je manje-više objektivan.
Taj list je, valja podsetiti, vodio kampanju da Ana Brnabić postane premijerka, pod naslovom: "Pet razloga zašto Ana Brnabić treba da bude premijer". Razlozi su bili: zato što je žena, zato što nije iz politike, zato što ima uspehe u radu, zato što ima podršku spolja i iznutra, te zato što će ona uvesti princip - manje strančarenja, više rada.

Sto dana kasnije od ovih pet razloga ostao je "u funkciji" samo jedan. Ana Brnabić je i dalje žena.

Sam čin ulaska u auru Aleksandra Vučića podrazumeva da ste delimično flipnuli. Ako toliko duboko uđete u auru Aleksandra Vučića pa on uspe da vam uvali ciglu, tačnije, funkciju njegov ličnog & personalnog portparola, onda se bar nemojte ponašati kao njegov lični & personalni premijer.

povezane vesti

Ko je ko u Vučićevoj Srbiji

9

Piše: Dragoljub Petrović

Pismo Pinku

18

Piše: Dragoljub Petrović

komentari (18)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

Lina Lena

12. oktobar 2017.

Kao što rekoh već negde: gledajući odozdo - do pola Ana, a od pola Vučić! D. Petroviću svaka čast na oštrom oku, još oštrijem peru i slobodi zezanja.

dibidus napredna

12. oktobar 2017.

Da se kladimo da Ana postaje počasni član SNS-a do Nove godine? Toliko je zašla u tu "kvalitetnu auru"..... da nema više prostora za nazad, samo napred do naprednjaka.

Drobac

12. oktobar 2017.

Bravo Drazo! Niko ga nije bolje opisao nego ti!

scoby

12. oktobar 2017.

Kolumnista bi trebalo da primeni I Vesicev aksiom: Ako hocete da me zezate, uclanite se u politicku stranku...

Bakica

12. oktobar 2017.

Alal Ti vera. Ne mogu da verujem sta treba ovom ljudskom bici(Ani) da se toliko blamira sa ovim covekom (Vucocem) koji je izhubio kompas, pa je strucno receno, dezorijentisan. Neka joj je bog u pomoci (Ani). Mpj savet, bezi sto dalje, sve dol Te noge nosr. Ja bih otisla u Tunguziju

😂

12. oktobar 2017.

Fenomenalno...

Pemba

13. oktobar 2017.

Postoji nesto grdo, fatalno nedostajuce u toj zeni, nesto pa i prokleto iscaseno i paradoksalno; a)- nije nimalo , ni u kom smisli ili pogledu, bar malo , bar mrvicu privlacna, sto joj je bog , po defaultu namenio, b) ne vlada muskarcima, ne vrti ih oko prsta( sto bi nam znacilo spas, jer bi bar malo orijentisala AV-a), c)-umesto , sto je zavet zene, da (se) daje, ovaj mozda najeklatantniji primerak ikad suprotnosti nekakvog srpstva, jedino zna da samo uzima ( privilegije, tudje mesto u politici, Dedinje, naredbe od AV-a, kao i ovu verovatno najbestidniju podvalu o losim novinarima)..Bem ti sunce zarko...."Ana, Ana, tugo nasih dana.."- pojemo ti svi, mi raspameceni, poludeli, AV-a suznjevi ..

Vitomir

13. oktobar 2017.

Ako ti palis vatru da bi se bas ti grejao, ne mareci sta treba da gori, onda se zna kakav si... Ako ti biras bilo koga ( Vulina, recimo, Gasice, Nese, Maje ,Gaje, Vlaje) da ti odrzavaju takvu lomacu, onda se jos bolje prepoznajes...Ali ako upravljac drzavno-vladajuce institucije koja odlucuje o zivotu i perspektivi zemlje das u ruke nekome ko nije polozio ni vozacki ispit, a radi se o putu gdenam je svima prakticno glava u torbi, e tada si Vucicu definitivno prokazan.. Ti si nasa gotova - nesreca...( ovo nije- Car je go, nego - MI smo goli, do u mozak ogoljeni)

Darko Velimirovic

13. oktobar 2017.

Aj sto prave ludima nas ovde, nego sto pokusavaju s istim foramada prodju napolju. Brnabic se odavno ponasa kao Vucicev Borisav Jovic :)

Ja sam

13. oktobar 2017.

I tako je Tomin politicki sin, Aleksandar, dobio svoju apoliticnu cerku-Anu Aleksandrovu Brnabic.

Horhe

13. oktobar 2017.

Prva recenica ove kolumne govori o tome koliko ima (ili nema) slobodnih medija u Srbiji.

Psiholoskinja

13. oktobar 2017.

Ko njoj moze da ospori i zameri njeno politicko opredeljenje?! Jel to ta demokratija o kojoj pricate?!

Skorpion47

13. oktobar 2017.

Baš ste se ostrvili na Anu, svi vi iz Danasa! Redakcijski komentar, Draža, urednik Vranjskih, Čongradin? Ima li još ko da vređa? Tako je premijerka nevaspitana, pola Vučić - pola Brnabić, i dalje žena...Znate, ispod šinjela nepismenosti uvek provire nekultura i zloba. S toga, siguran sam da ste i vi ili prespavali ili bežali sa časova u školi. Kad-tad se to pokaže. Kad pročitam komentare, sve mislim da neki genijalci žive u Srbiji. Pitam ih, kad već ovde ne znaju da počnu svoj posao, što ne beže van? Za takve genijalce će se svi otimati! Ali, znaju oni gde im je mesto, ostalo im je samo da vređaju i pokazuju svoju pismenost nebrojenim gramatičkim i jezičkim greškama. Bar deset komantara sam napisao, od neukusnog teksta Gordane Suše na oslobađajuću presudu Oriću, do kolumne Snežane Čongradin o premijerki koja vrišti od nekulture i zlobe, ali administratori ozbiljno rade svoj posao. Pa, ovo je samo za njih. Dovoljno je da oni pročitaju.

Tom Sojer

13. oktobar 2017.

Draža je car. A, AV je kao neviđeni manipulator, prevarant i neko ko je odrastao samo u krugovima navijačkih grupa, podmetnuo Anu kao pripadnicu LGBT samo da bi pokazao koliko je napredan. Fora čak i za pretendente na presto, kojih je oko njega tušta i tma, ali su sve sami botovi i niko nije ni pisnuo. Eh, sad, razmislimo malo o premijeru kome je sve ministre izabrao AV. Neću da vam podižem pritisak njihovim nabrajanjem. Nismo, valjda, očekivali da će mu Ana reći: " Alo, Aco, ne može to tako!"?

Kondor

13. oktobar 2017.

Dražo malo si se ofucao. Istu temo vrtiš stalo, malo u Danasu, malo na N1.

dipl. agronom

13. oktobar 2017.

Beloglavi SUP ov(c)i ce opstati u Skodama, a mi dzaba kolumniramo nad Srbijom...

Vitomir

15. oktobar 2017.

Skorpione, nama reci, sine, sta te boli, da s''''bol prepolovi? Reci, brate, dal te muci pismo, gramatika, ili lapsus lingue? Il'''' si, bolan, bas na levu ust''''o, pa ti si Anu medj" strucnjake svrst''''o? Zar ne vidis da se o tom veli, da joj poziciju Super-Aca steli? Ovo improvizujem , ne zameri, gledaj jadac, covece! Radi se radnja da njoj nije mesto u ovoj radnji! Eto, za svaki razlog koji je opravdava na tom mestu, dacu ti 220 tisuca( oko 200 hiljada) evra - tetku izaberi( Canada, Australia, New Zealand, Cosovo)

deki

17. oktobar 2017.

Skorpion47, molim te, vrati se Informeru, tamo su svi pismeni i kulturni, počev od glavnog urednika. Tamo nema vredjanja neistomišljenika, a svaki tekst je za Pulicera. Mislim, ipak ste vi, naprednjaci, neki nivo. Koji, vidi se već na naslovnim stranama pomenutog tabloida. Tebi je to, kao kulturnom i obrazovanom čoveku, verovatno merilo.