Site name

Vostani Serbie

Nataša B. Odalović

Nikada nije imala profil na Fejsbuku. U Danasu od osnivanja lista. Novinarstvom počela da se bavi 1991. na Radiju B92. Bila novinar Naše Borbe i Radija Slobodna Evropa. Pisala za Nin, Vreme, Reč, Pro Femina. Nije pisala u drugim listovima. Autor je nekoliko radijskih i TV emisija. U Zemunu, gde je rođena, išla u Prvu gimnaziju, na Filozofskom fakultetu u Beogradu studirala filozofiju. NOLIT joj 1994. objavio prvu knjigu poezije "Tabuina". Želi da ima stalan posao, socijalno, zdravstveno i redovnu platu. Živi i piše u Beogradu.

Mit o novom Koštunici

Sednica Saveta bezbednosti UN zasedala o Kosovu. Novi generalni sekretar UN Antonio Gutereš predstavljao tromesečni izveštaj o stanju na KiM. Došlo do oštre polemike predstavnice Prištine Vljore Čitaku i Dačića.

18.8.2017

IKEA, deklaracija, Vučić

Najpre je Vučić, poslovičnom opreznošću, umanjujući višak strasnog, dakle, opasnog istorijskog smisla u Dodikovom tumačenju najavljene "deklaracije", odmah posle (Veternik 2017) obeležavanja stradanja srpskih civila tokom "Oluje" isprva tvrdio da je to zapravo samo mali benigni dokument, gde zapravo ništa, vala, i ne piše. Što je, ruku na srce, tačno.

11.8.2017

Kibiceri iz „Firme Krstić“

„Srbija nema decu za nove ratove“, izlanuo se pisac i akademik Dušan Kovačević. „Ti ćeš da nam kažeš da nemamo decu za rat, daj taj rat pa da vidiš“, replicirala je zajednički reprezentacija sklepana nasumice od, delom antiratne i delom, proratne Srbije.

4.8.2017