Site name

Parada zanosa

I Batajnica odakle je 1992. silovito krenula čuvena Hrtkovačka ofanziva. Moćna Batajnica čije ime se zlatnim slovima upisuje u novu i sve noviju storiju Srbije.

6

Piše: Vladimir Jokić

21. oktobar 2017. 14:00

U Batajnici je juče svečano proslavljen 20. oktobar, Dan oslobođenja Beograda. Proslavu, kojoj je prisustvovao i Vrhovni komandant oružanih snaga kao i drugi domaći i strani zvaničnici, obeležila je veličanstvena parada dostignuća svih rodova naše nepobedive vojske, srpskog naroda i svih građana Srbije. 

Tačno u deset-nula-nula...

Vrhovni komandant: Možete početi!

II                                         

Na čelu kolone, odmah iza Čepurina u vatrogasnom odelu, tutnjali su Migovi, svih šest komata. Pravo ispod četke - taze prefarbani, lakirani i izglancani. Još sinoć stručno navijeni, onako moćni, mamili su uzdahe junačkih sinova srpskog naroda, najviše Lazanskog. U senci jednog čeličnog krila, lirski tenor Zoran Babić izvodio je potpuri prigodnih avijatičarskih melodija pod zajedničkim naslovom "Ej, vojnici vazduplohovci, čelična krila naše armije".

Za Migovima gordo su stupali veterani iz pobedonosnih ratova za oslobođenje svih srpskih zemalja Devedesetih. Među njima, svojom herojskom pojavom, više od Drecuna i Nina Brajevića, isticao se ministar vojni Aleksandar Vulin.

Odmah iza veterana nalazio se ešalon od 24 jedinice. Stambene. Ešalonom je komandovao dr Siniša Mali sa svojim dragim italijanskim gostom i kolegom, dr Robertom Veraldijem. Iza njih se šunjalo specijalno odeljenje kompletnih idiota s razvodnikom Goranom Vesićem na čelu. I na bageru.

Sledili su ešaloni razdraganog naroda. Sve pocikujući, prolazili su birači-kamikaze sastavljeni od presrećnih penzionera i još srećnijih zaposlenih što po ugovoru što onako. Penzioneri su mahali čekovima od penzije, vaučerima za godišnji odmor, Informerom, listićima jednokratne pomoći, penzionerke brushalterima, a zaposleni pelenama. Ko je mogao, klicao je Krkobabićima.

Posle vesele povorke trudbenika Viskoze, 14. oktobra, Drapšina, Niskogradnje, Progresa, Zorke, Goše i ostalih giganata srpske industrije, složno su marširale kanadske tetke.

Pa ujne.

Pa strine.

Iza strina puzio je Krle.

A posle njega, smešne kerefeke su pravili Kuki i Muki i ostali cirkuzanti: Dačić, Marijan Rističević, Šešelj, Saša Radulović, Aleksandar Martinović, naša Maja, vaša Gordana Uzelac i Palma s kesom na glavi ako padne kiša kao onomad kad smo se sjatili oko Putina i 20. oktobar proslavili 16. oktobra..

Posle njih - mi.

III

A tamo, tamo daleko, daleko kod mora gde cveta limun žut, tamo su i dalje Karlobag, Ogulin, Karlovac i Virovitica...

povezane vesti

Kad sveci marširaju 2

3

Piše: Vladimir Jokić

Kad sveci marširaju

3

Piše: Vladimir Jokić

2017 rekapitulacija

8

Piše: Vladimir Jokić

komentari (6)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

bakarna kopejka

21. oktobar 2017.

A šta je naš "vrhovni komadant" dobio od Šojgua kada mu je predao poklon bodež? Šojgu je nešto izvukao iz džepa i predao našem "vrhovnom komadantu" kome su od sreće oči zaiskrile a niko ne kaže šta mu je Šojgu darivao?.

El Grande

21. oktobar 2017.

Jokicu sedi, odlican 5-! -(minus) je zbog kolegijalnog a sasvim neprimerenog, namernog i upadljivog ne pominjanja iliti izostavljanja druga clana upravnog o(d)bora rtsa, druga tzv panovica !!

Vladimir

22. oktobar 2017.

Jokiću, zar te nije mar malo sramota zbog nipodaštavanja vojske Srbije. Stvarno čoveku bude muka posle čitanja ovakvih članaka.

Trifun

22. oktobar 2017.

I šta kažeš, Jokiću, nije više Dan okupacije Beograda?

prolaznik

23. oktobar 2017.

"Ešalon od 24 jedinice. Stambene!" Hahahahahahaha Bravo! Bravo! P.S: poštovani Vladimire, kolega komentatore, VS već mesec i po kasni sa objavljivanjem rezultata konkursa za zapošljavanje novih vojnika… toliko o vojsci nam

Milić

23. oktobar 2017.

Parada zanosa može da se odnosi samo na kolumnistu: On zanosi na krivini.