Site name

"Razvojni put Bore Šnajdera"

odjeci i reagovanja

IMEJL Znam Boru Šnajdera. Dobro ga znam, zajedno smo rasli. Uvek je bio malo onako - nit smrdi nit miriše.

4

Piše: Vladimir Jokić

09. decembar 2017. 14:00

"Razvojni put Bore Šnajdera"

Da je bio "dasa" - nije, da je nosio "frula pantalone" - jeste. I na "štrafti" je visio, i na "žureze" išao, i u "Euridiku", i na Taš sa svojim uvoznim "sličugama-gvintericama". Jedinac, dete iz "bolje kuće", štreber, odlikaš u gimnaziji, arhitekturu nikad nije završio, tetka, Zorka Prvoborka, zaposlila ga u "Jugoslavija publiku", aranžirao izloge sve do penzije.

Tačno: nije se snašao, ni sa "drugovima" ni posle. Dvaput je pisao molbu za prijem u Partiju, nisu ga primili. Posle, muvao se oko Francuske 7, ali "nije imao visinu" (Grobarov). I primirio se naš drug Bora, s njegovom Mirom bazao po slavama, premijerama, Bitefima i Bemusima - čekao da prođe.

Tačno: lupao je u šerpe Devedeset šeste i Devedeset sedme, najveću pištaljku on je nosio oko vrata i danju i noću. I jeste "izgurao" Peti oktobar, s nas pola miliona. I jeste se proletos priključio Pokretu... Dočekao. I šta? Cvrc, kako on to kaže.

Nije Pokret za Boru Šnajdera, niti Bora Šnajder za Pokret. Kao što onomad nije bio ni za Partiju, ni za Francusku 7. A zašto?

Zato što nema visinu.

Pozdrav iz Pariza, Boban.

INSTAGRAM

(foto) Ovo gore je NATO. Ovo još gore je Rusija. Ovo dole je Srbija.

A Bora Šnajder, i ja, i ti, i mi - mi smo nigde.

TVITER

Srbija je mesto napuštanja. I svi naši Pokreti su mesta napuštanja. Gde su sada #Vuk Drašković, #Marko Blagojević, #Boško Ničić, #Nebojša Krstić..? Gde su svi oni "borci za demokratiju" u Vladičinom Hanu, Pančevu, Batočini, Sečnju, Mirijevu..?

Pozdrav iz Kanade, Filip.

FEJSBUK

Sa Borom Šnajderom se znam od malena. Malo smo se i gledali u školi, na klizanju i na igrankama kod Laze Šugera. Ali nikad nismo "profurali" - ja sam se udala za Ušketa, on se oženio s Mirom iz Solunske. Sada smo Bora i ja prijatelji na Fejsu. Lajkujemo iste stvari, hejtujemo sve ono što nas je dovelo dovde. Iako tada nije bilo društvenih mreža, ja sam lajkovala i 9. mart, i Građanski protest, i klečanje u Pionirskom parku, i sveće, i 5. oktobar... Hejtovala sam inflaciju, embargo, ratove i sve što nam se dogodilo.

A ipak se dogodilo.

Pozdrav svima iz San Dijega. Lenka.

SMS

Kokan Mladenović tvrdi da Srbija nema potencijala za promene. Ja tvrdim da Srbija ima potencijala za promene.

Ali ne za promene nabolje.

(potpis nečitak) 

 

povezane vesti

Kad sveci marširaju

3

Piše: Vladimir Jokić

2017 rekapitulacija

8

Piše: Vladimir Jokić

Ko je ko u Srbiji?

16

Piše: Vladimir Jokić

komentari (4)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

Higija

09. decembar 2017.

Srbija zaista ima potencijala za ekonomski napredak i razvoj, i to je politika oju vodi Aleksandar Vučić, vidimo bitnije promene u spoljnoj politici, vidimo promene u društvu, vidimo promene svuda oko nas. Narod će živeti bolje.Aleksandar Vučić vodi jednu uspešnu politiku, politiku mira i stabilnosti celog Balkana.

ilijA V

09. decembar 2017.

Bravo Jole sa "Borom Snajderom". Uspeh je imati reakcije, i to preko grane, a licnosti pomenute u TVITERU, i jos dosta drugih, dale su doprinos "ozivljavanju" i Rase obucara i Bobana limara i Ivka kovaca i Sela tasnera i ......... td. Pomoc su narodu da se, zbog manjka para, obnovi oprema stara.

Cale

09. decembar 2017.

TVITER - KRATKO RECENO:.gde su Vuk Drašković i svi, svi, svi!?

Miomir Anic

10. decembar 2017.

Ovo vase nisam robot, deluje, potvrdi da si bot! Bas ste komplikovani. A Jokic?! Bravo, bravo...