Site name

Glas za paštetu i litar ulja

Stranka jednog ministra deli "izborni paket" glasačima za lokalnu vlast u Kosjeriću. Jedan paket - jedan glas.

4

Piše: Redakcijski komentar

22. april 2017. 14:00

U paketu tri kilograma šećera, tri kilograma deterdženta i litar ulja. Toliko je ministar procenio da vredi jedan glas. I narod uzima, obećava da će glasati. Prodaju ljudi svoje dostojanstvo za tri kese šećera.

Kažu da je podeljen kamion ovih "izbornih paketa". U Kosjeriću, u kome je prosečna plata iznad republičkog proseka. U prvih osam meseci ovde je prosek bio 50.311 dinara. U Kosjeriću, u čiji se atar godišnje slije oko 1.000 evra po glavi stanovnika samo od malina. Dakle, nije to najsiromašniji deo Srbije. Naprotiv!

Ovaj "izborni paket" najbolje ilustruje kakav je standard građana Srbije. Zna to i ministar koji menja pakete za glasove, znaju i njegove kolege iz Vlade, samo što o tome javno ne govore. Čak pričaju drugačije, da nam je "nikad bolje", i da će biti još, još bolje, samo da oni ostanu na vlasti. Da oni gazduju našim parama, da od naših para kupuju naše glasove, da bi oni i dalje vladali.

U istoj opštini stranka jednog drugog ministra za jedan glas plaća dve hiljade dinara. Za isto poniženje, za isto bezakonje, druga cena. Premijerova stranka je poslala oftalmologa i naočare. Da vidi sirotinja koga će da zaokruži, da slučajno ne pogreši zbog slabijeg vida.

Ipak, najdalje su otišli oni sa crnim džipovima koji idu po kućama i "anketiraju". Fini neki ljudi, mada su ošišani na opasno i nose crne kožne jakne i tamne naočare, ali vešto "anketiraju". Zlobnik bi rekao prete, ali ne, oni slikaju, naročito one koji neće da glasaju. Zbog tih "anketa" neki građani su policiji podneli prijave zbog uznemiravanja. Eto, takva je predizborna atmosfera u Kosjeriću. Ni "d" od demokratije, ni "i" od izbora. Ni "p" od policije.

Na drugom kraju drage nam države, u vojvođanskoj opštini Kovin, takođe su lokalni izbori. I tamo su podeljeni "izborni paketi": ulje, šećer, so, brašno, makarone, dve paštete i jedan mesni narezak. "Ovaj put smo dobili i dve čokolade za decu", pohvalio se jedan meštanin. Zahvalan je, i glasaće za kandidata Srpske napredne stranke. Nema veze što je glavni problem lokalnih naprednjaka nedostatak stručnih kadrova. I što na rukovodeća mesta dolaze poljočuvari, automehaničari, "specijalisti lovstva". Važno je da se uzme "izborni paket".

Kad se završi glasanje, pobednici će proslaviti uspeh. Kao da je sve bilo u najboljem redu. A ništa nije - i zato su mladi na ulicama. 

povezane vesti

Petsto prema četiri

0

Piše: Redakcijski komentar

Pravdanje nasilja

4

Piše: Redakcijski komentar

Iscrpljivanje Srbijagasa

5

Piše: Redakcijski komentar

komentari (4)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

radmilod

22. april 2017.

u toj istoj opstini danas su odvezli, o trosku udruzenja penzionera, inace korisnika budzeta, penzionere na izlet u vrnjacku banju. trudnicama nisu isplatili naknase, prica se da nema para i da je budzet u blokadu. za izlet ima!!!

Paja

22. april 2017.

Niste valjda mislili da ovako živimo zbog uroka?

ljubitelj burleski

22. april 2017.

@pAJA,, TAJ,UROK,Srećom, ima ime i prezime,PA ČAK I Naučnu titulu,Ali je Imao,,MEKU DUŠICU,, Pa se,istakao,,U BORBI PROTIV LUSTRACIJE.,6,og oktobra.,,Nije,,bio,,obavešten, ,ko su MU bili učesnici,,i čimbenici,,Manjinske Vlade,. A Baš su se,proslavljali,,,Svakodnevno u U Parlamentu.Ima i jedan,,Ministar,, i u sadašnjem kongolemeratu,on je na Lizing uzeo ,,Ministarsko,,radno,,,mesto,i još ga,,otplaćuje,,.

Aleksa Pavlović

23. april 2017.

Kako novinari nisu smeli da napišu o kom se ministru radi radi se o Aleksandru Vulinu i Pokretu Socijalista, sramota, jad i beda!!!!