Site name

Skupštinske modrice

Pravo pitanje nije više da li vladajuća Srpska napredna stranka namerno održava stalnu napetost i tešku atmosferu na ivici nasilja u Skupštini, kako bi to bilo opravdanje za vanredne izbore, kad god se poželi.

4

Piše: Redakcijski komentar

02. novembar 2017. 14:00

Ili, kad god se proceni da ličnu vlast Aleksandra Vučića, lidera SNS, treba učvrstiti još više, budući da su svi izbori, nakon maja 2012. služili upravo tome. Pravo pitanje je da li je uopšte moguće da se naprednjačka većina drugačije ponaša. Odnosno, da se postavi kao dominantna partija koja snosi društvenu odgovornost srazmerno svojoj velikoj snazi.


Jer, naprednjaci se i dalje, svih ovih pet godina, ponašaju kao da su opozicija. I to opozicija, nekom sada potpuno zamišljenom "žutom" režimu ili moćnom tajkunskom establišmentu, koji blago naginje fašizmu. Te da su oni i njihovi nastupi u Skupštini čista pravednička narodna borba za neku nebeski suverenu Srbiju, ali sa evropskim standardom.


I zato se ni slabi živci Maje Gojković, ni preletačka prošlost Aleksandra Martinovića, ni haško-kumovska politička pozadina Vojislava Šešelja, ne mogu objasniti suptilnom šahovskom taktikom Vučića, da uvek planira tri poteza unapred. Te da mu je takva Skupština nešto kao u šahu "skakač" na kraljicu - način da ne dozvoli opoziciji da se konsoliduje, držeći je u stalnoj izbornoj drami.
I zato, kada se vlast ponaša kao opozicija, kada Gojkovićeva stalno traži od javnosti zaštitu, kada pokaže modricu koju su joj navodno naneli Dverjani, a Boško Obradović uzvrati da se toga setila tek nakon konsultacija sa Vučićem, to više nije ni samo stvar taktike izazivanja izbora, niti pitanje ubijanja parlamentarizma.


To pokazuje nesposobnost da se podeli vlast - jer u iole demokratskim državama, koliko god da su na površini haotične, ali dokazano bolje za život ljudi - i opozicija je deo vlasti. I opozicija ima određeni deo političke moći - u tome je i smisao demokratije. Kod naprednjaka toga nema, možete iz opozicije preleteti u njihove redove i postati njihov, ali ako ste opozicionar, slabić ste, imate zle namere i radite za mračne sile bilo iznutra, bilo spolja. Zato možete bilo kad biti izbačeni iz parlamenta novim izborima, uostalom sami ste ih tražili. Srpska napredna stranka je i opozicija i vlast, bog i batina, i toliko koliko njeni čelnici imaju živaca i morala, toliko ćete biti i tolerisani, a sve što kažete ili uradite protiv, biće vam uzvraćeno odgovarajućom merom.

povezane vesti

Ožalošćena Vlada

2

Piše: Redakcijski komentar

Ne vidi se korist od plaćanja poreza

0

Piše: Redakcijski komentar

Sud za Nemanjiće

3

Piše: Redakcijski komentar

komentari (4)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

Milan

02. novembar 2017.

Govorimo o medijskom mraku, znamo li šta to zapravo znači? Tekst ovakve sadržine nikako ne bi mogao da osvane u zemlji u kojoj zaista vlada takav mrak. Ovako izgleda sa strane na kojoj je opozicija, koja od osionosti više ne preza niod čega. Postoji i ona druga strana u kojoj opozicija već duže vremena na razne načine omta rad Skupštine.

Milunka

02. novembar 2017.

Trebaju da odgovaraju za taj napad. Sta bi se desilo da je neko iz SNS-e napao neku zenu iz njihove stranke? Stavljali bi ga na linc ti iz opozicije.

Milutin

03. novembar 2017.

Milane, Milunka ( bas kao par) i ja se slazem da treba da odgovaraju,bas kao nasilnici sa ustolicenja.Neka ih progone istim metodama, neka im sude istim sredstvima,jel haj ti znaj, ako cemo posteno, ko se tacno oceso od Maju( sa ustolicenja postoje snimci kao dokazi a ovde kao protudokazi)

Skorpion47

03. novembar 2017.

Dobro redakcijo, jasno mi je zašto s razlogom pričate o Maji, Martinoviću, Vučiću, naprednjacima. Užas, stvarno užas. ALi, zašto branite Boška, to mi nikako nije jasno. Pa on je gori od njih!