Site name

Kako progutati Đilasa

Bivši gradonačelnik Beograda Dragan Đilas izjavio je da se zalaže da opozicija na martovske izbore u glavnom gradu izađe na jednoj listi i da predstavnik te liste ne mora da bude on, već onaj koji ima najveću podršku Beograđana.

8

Piše: Redakcijski komentar

08. januar 2018. 14:00

Kako progutati Đilasa

Potom je predložio da se uradi istraživanje javnog mnjenja koje bi izmerilo najjačeg opozicionog kandidata, kako bi se izbegle nesuglasice unutar te jedne opozicione kolone i kako bi svi ujedinjeni stali svom snagom iza njega sa ciljem obaranja vlasti Aleksandra Vučića u glavnom gradu Srbije. "Da li imamo iste stavove o svim najvažnijim gradskim temama? Da. Da li su oni suprotni stavovima SNS-a? Da. Pa zašto onda građanima ne damo mogućnost da glasaju za jednu listu", rekao je on.

Jasno je da Dragan Đilas u ovakvoj postavci predizborne kalkulacije nastupa sa uverenjem da ne postoji mogućnost da neko od tih istraživanja javnog mnjenja ispostavi nekog drugog kandidata kao vodećeg, umesto njega. Takođe, računa se i na povećanje njegovog rejtinga usled nepristajanja drugih kandidata da stanu iza njega, jer se u fokus postavlja specifičan odnos prema predstojećim izborima, a to je neophodnost pada naprednjačke vlasti.

Ovakav potez Dragana Đilasa, dakle, logičan je i očekivan, s obzirom na preovlađujuće shvatanje beogradskih izbora unutar koalicije ispred koje se kandiduje za gradonačelnika - kao podjednako važne onima koji su prethodili 5. oktobra, kada je oboren režim Slobodana Miloševića. Dakle, nije važno da li je reč o nacionalistima, liberalima, levičarima, desničarima, da li o proevropskim ili evroskeptičnim strankama, onima koji su za rat sa kosovskim Albancima ili pak priznaju nezavisnost Kosova... Jedini cilj je obaranje režima Aleksandra Vučića, kao onomad Slobodana Miloševića. I tu se, čini se, iscrpljuje smisao opozicionog delovanja koalicije ispred koje nastupa Dragan Đilas, koji je, uprkos lošoj reputaciji iz vremena kada je bio gradonačelnik, prepoznat kao jedini dovoljno moćan i jak da se suprotstavi Aleksandru Vučiću.

Imajući u vidu da je značajan deo beogradskih birača u najmanju ruku bio šokiran izborom Dragana Đilasa za predstavnika opozicije i onog čije ime bi trebalo da zaokruže kao izraz volje za smenom vlasti u njihovom gradu, izgleda da bi tu žabu zaista lakše progutali ako bi se teleportovali u vreme uoči petooktobarske revolucije.

povezane vesti

Ožalošćena Vlada

2

Piše: Redakcijski komentar

Ne vidi se korist od plaćanja poreza

0

Piše: Redakcijski komentar

Sud za Nemanjiće

3

Piše: Redakcijski komentar

komentari (8)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

diklofenosaurus

08. januar 2018.

Da li će budući saziv gradske skupštine odlučivati o ratu ili nezavisnosti Kosova? Za koga će glasati šokirani građani Beograda? Kako se to Đilas nametnuo kao najmoćniji kandidat, koga je, eto sad nemoguće zaobići i pored sve dobre volje razumnih ljudi? Možda zato što sve medije drži u svojim rukama? Da li baš ništa ne možete da mi objavite, iako nisam prost i ne psujem?

El Grande

08. januar 2018.

A koji je vas ''''kandidat'''' smekeri iz Danasa?! Mozda drug tzv basara? Ili njegov drug i zemljak tzv panovic?! To od vasih zaposlenih. Ili mozda njihovi drugovi, a povremeno kod vas zaposleni, drug krlence, ili mozda ''''telekualna gromada Pedja Markovic?Ko drugovi i drugarice, braco smekeri i sestre smekerke iz Danasa? !? A, da, vi ste ipak i pre svega nezavisni novinari!? A posle svega..?!

Skorpion47

08. januar 2018.

I ovo je redakcijski komentar? Pobogu ljudi, pročitajte šta ste napisali! Pa ovo je za zidne novine, a ne redakcijski komentar! Mada, možda nije ni za zidne. Toliko tema, problema, a vi bućnete tri četiri rečenice samo da bi nešto napisali. Sramota!

Ivana

08. januar 2018.

Odličan komentar. Đilas je praktično ucenio deo opozicije, a sve ih je preduhitrio i istakako sam sebe. A realno, daleko je od dobrog kandidata.

Vuja

08. januar 2018.

Vrlo znimljiv nacin razmisljanja.

Jovan

08. januar 2018.

A zašto ne bi oni napravili posebne izbore gde bi se birao jedan kandidat i onda taj kandidat da se pojavi na beogradskim izborima sa ljudima koje on želi da stavi na listu?

Beograđanka

08. januar 2018.

Vi iz Danasa, osim sto mi niste objavili ni jedan od brojnih komentara za Đilasa...mnogo Nisko padate sa botovskim Tralalajkama protiv njega. Nezavisni, bese????

Viperovski

08. januar 2018.

Volim komentare tipa diklofenosaurusa koji barata ofrlje podatcima kao pravi član vladajuće partije.Neka mi nabroji sve medije koje Đilas drži a u kojima jadni SNS ne može doći do reči,verovatno misli na RTS,Pink,Happy televiziju ili moždana Informer najtiražniji dnevni list,večernje novosti itd.Razbacivati se paušalnim ocenama bez argumentacije je klasičan stil vladajućih.