Sandžak

Petak

Ranije

Komentari: 0
Ostavite komentar
Ocena: 0.00
Glasaj:
Pošalji tekst
Promeni veličinu slova
Verzija za štampu
Bili ste svedok događaja?
Pošaljite nam vaše vidjenje, slike ili video..

08/11/2012 14:59 | Prijepolje

Rukovodstvo turskog holdinga Albajrak grup u Prijepolju poziv

Livnica čeka

Autor: I.H-D.

Prijepolje - U okviru dvodnevne radne posete, rukovodstvo turskog holdinga Albajrak grup iz Istanbula, u čijem je sastavu 20 kompanija iz šest privrednih sektora sa više od 22. 000 zaposlenih, posetilo je “Livnicu sa nadgradnjom” kako bi se upoznali sa proizvodnim programom i tako eventualno uspostavili privrednu saradnju sa ovim prijepoljskim preduzećem.

- Između ostalog, ova turska kompanija proizvodi motore i traktore i prilikom obilaska naših pogona pokazala je interesovanje za moguću saradnju koja bi za početak značila proizvodnju delova i komponenti za ugradnju. Naravno, ovo je samo preliminarna poseta ali očekujemo da nam pošalju konkretne zahteve, kako bi mogli detaljnije da govorimo o ostvarivanju te saradnje i na koji bi način “Livnica sa nadgradnjom” postala partner sa ovom kompanijom i tako se pojavila i na turskom tržištu”, rekao je za Polimlje Željko Ružić, direktor “Livnice sa nadgradnjom”.

Rukovodeći tim Albajrak grup, u kome je bio i jedan od suvlasnika holdinga, Mustafa Albajrak, pored Prijepolja, posetio je i pribojski “FAP” kako bi razgovarali o mogućoj saradnji i preuzimanju, za šta su turski investitori izrazili veliko interesovanje. Dogovoreno je da stručni tim ljudi iz Istanbula dođe i proceni sve proizvodne mogućnosti FAP-a, nakon čega bi FAP isporučio u Tursku jedan kontigent svojih proizvoda, koji bi bili detaljno testirani.

Dolazak holdinga Albajrak grup ostvaren je u saradnji sa Kancelarijom za održivi razvoj nerazvijenih područja Vlade Srbije, odnosno mešovitog komiteta za ekonomsku saradnju sa Turskom čiji je predsednik ministar Sulejman Ugljanin. Kompanija Albajrak grup je osnovana 1952. godine kao građevinska firma. Nakon 30 godina ulazi u oblast transporta i danas u njenom sastavu rade brojne fabrike, među kojima je fabrika za upravljanje otpadom, fabrika tekstila, fabrika traktora i mašina, te kompanija za trgovinu električnom energijom. Kompanija je vlasnik i jedne televizije i novina u Istanbulu.

Ostavite komentarOstavite komentar

Komentari (0)