Zdravko Deurić, radnici Jugoremedije i radnici Trudbenikgradnje godinama su vodili politiku uzajamne podrške unutar svojih grupa i sa drugim grupama, koju su započeli štrajkom protiv propadanja preduzeća u privatizaciji i potom je razvijali kroz različite konkretne situacije i izazove. Po našem mišljenju, ta politika podrške jedan je od bitnih razloga zašto su se Zdravko Deurić i Jugoremedija, radnici Trudbenik gradnje i drugi akteri ove politike našli na udaru vlasti. Apeli za odbranu progonjenih prilika su da se politika podrške dalje razvija. Dajemo vam detaljnu informaciju gde i kada se možete uključiti.


Pismo podrške zahtevu bivših radnika Trudbenik gradnje koji je podnet Privrednom sudu u Beogradu, Masarikova 2, možete preuzeti u ovom broju Biltena, potpisati i predati sudu radnim danom od 7.30 do 15.30 časova.

Politika Grada Beograda u konkursu za dodelu sredstava za programe veteranskih udruženja, još je jedan deo aktuelnog naleta široke i trajne strategije svih vlasti u Srbiji na razbijanju saradnje i podrške. Povišeno diskriminatorne procedure za dodelu sredstava udruženjema građana iz državnog budžeta primetne su i u drugim ovogodišnjim konkursima na kojima smo učestvovali. O daljim koracima u borbi protiv pokušaja vlasti da kontrolišu rad veteranskih udruženja kroz finansiranje njihovih programa, koju vodimo zajedno sa Srpskim ratnim veteranima Beograda, blagovremeno ćemo vas obaveštavati.

Kao što smo već više puta videli u radničkim i veteranskim borbama u kojima učestvujemo i o kojima izveštavamo na stranicama Biltena, podrška je ključno mesto političke subjektivacije. Subjekat razmenjuje podršku, a žrtva je objekat pomoći, što samo na prvi pogled liči na podršku. Žrtve, ili politički subjekti, o tome razgovaramo u petak u 18 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari