Komentari: 0
Ostavite komentar
Ocena: 5.00
Glasaj:
Pošalji tekst
Promeni veličinu slova
Verzija za štampu
Bili ste svedok događaja?
Pošaljite nam vaše vidjenje, slike ili video..

05/03/2013 19:29

Grejpfrut čuva srce i ubrzava metabolizam

Autor: M. D. M.

Čak i ako niste ljubitelj grejpfuta zbog njegovog gorkog i specifičnog ukusa, na ovu voćku se valja navići. Naime, grejpfrut čuva srce i ubrzava metabolizam, a i ima i još dobrih svojstava zbog kojih ga valja uvrsiti u redovan jelovnik.

Ako svaki dan jedemo grejpfrut, loš holesterol ćemo smanjiti za 15,5 odsto, a trigliceride za čak 27 odsto, pokazuju brojna istraživanja. Grejpfrut crvene boje je posebno zdrav, jer ima još veću količinu antioksidanasa. Ipak, imajte na umu da može da pojača delovanje nekih lekova, pa ukoliko uzimate redovnu terapiju, konsultujte se sa lekarom.

Ovaj citrus uklanja tamne mrlje na kolenima i laktovima. Grejpfrut je pun vitamina C, kao i blage kiseline koja pomaže da tamne mrlje na koži izblede, jer redukuje preteranu proizvodnju pigmenta kože. Prepolovite jedan grejpfrut, izmešajte njegov sok i kašičicu šećera, te istrljajte kožu. Ovo voće nemojte koristiti za negu kože lica, jer može da iritira kožu. Dobra vest za one koji žele da izgube na kilaži. Jedete li grejpfrut, lakše ćete smršati. Ljudi koji pojedu pola grejpfruta pre svakog obroka izgube u proseku oko 1,5 kilograma tokom tri meseca. Sastojci ovog voća pomažu u sagorevanju masnoća i stabilizaciji šećera u krvi. Dakle, prirodno suzbija apetit.

Pored ovih povoljnih efekata, grejpfrut pomaže i elestičnost kože. Bogat je vitaminom C, a on je neophodan za proizvodnju zdravog kolagena, proteina koji pomaže mladalački izgled kože.

Ostavite komentarOstavite komentar

Komentari (0)