Site name

Tasovac: Izgleda ima cenzure

Izgleda da u Srbiji ipak ima cenzure, ocenio je danas na Tviteru ministar kulture i informisanja Ivan Tasovac, a na sajtu Ministarstva objasnio da su u današnjem Kuriru izbačeni delovi njegove izjave, za koje smatra da se "očigledno nisu dopali uredništvu".

11

Piše: FoNet

Beograd 20. jul 2016. 13:34

Foto: www.mc.rs

Zarad javnosti, Ministarstvo kulture i informisanja objavile je izjavu Tasovca u celosti:

"Izložbu 'Necenzurisane laži' još nisam video, ali sa neskrivenim ushićenjem pratim svakodnevne performanse dela naše javne scene u štampanim i elektronskim medijima, kao i na društvenim mrežama.

Bukvalno od prvog dana mandata naše Vlade čitam, gledam i slušam kritike o ugroženosti slobode javnog izražavanja i državnoj kontroli medija.

Bilo bi pošteno da je celokupna medijska zajednica, makar skromno, pohvalila to što je ovo prva Vlada koja, zalaganjem za medijski pluralizam, projektno sufinansira medijske sadržaje svojih najžešćih kriti;ara. Ali to se nije dogodilo.

Jedan od primera 'objektivnosti' ocena o Vladi Srbije ali i poštovanja novinarske struke je programski urednik NDNV, koji već dve godine, na predlog svog udruženja, učestvuje u radu komisija Ministarstva kulture i informisanja kada kaže:

'Da, drugarice i drugovi, dame i gospodo: RTV-om danas vlada ljudski i profesionalni šljam, najgori još od devedesetih naovamo! A njima - poput marioneta - komanduje netalentovani bivši novinar u pokušaju, najzloglasniji ministar informisanja u modernoj istoriji Evrope, diktator u pokušaju Aleksandar Vučić'.

Siguran sam da u slučaju Dinka Gruhonjića, koji je ovo izjavio, nije u pitanju ideološki čin, već emotivna zbunjenost, pošto upravo u mandatu 'diktatora u pokušaju' predsedava Komisijom za elektronske medije koja na raspolaganju ima budžet od 76 miliona dinara.

Očekujem da otvaranje poglavlja 23 i 24 pomogne da kritike prema ovoj i svim budućim vladama, za koje uvek ima i razloga i mora biti prostora, ne budu iracionalne, već utemeljene na činjenicama". 

povezane vesti

komentari (11)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

Bili Kid

20. jul 2016.

Ovaj reponja, vidi se, ostao bez nekih antena, pa sada niti sta moze da primi niti emituje. Lici na nko veliko gojo.

Agapije

20. jul 2016.

Izgleda da vajni gospodin ministar kulture ne zna šta znači reč cenzura. Cenzura je kao i vojska, policija i sl. deo državnih instrumenata. To što on naziva cenzurom je uređivačka politika "Kurira" koja ni meni nije simpatična, ali je posledica privatizacije medija čiji vlasnici imaju svoje privatne interese koji najčešće nemaju nikakve veze sa društvenim interesima.

Ivan

20. jul 2016.

Budzet koji ima bilo koja televizija je placena iz mog dzepa! Kao i vasa plata. Sta to znaci da ako ne bude dobar nece vise da ima budzet. Neverovatno je kako jedan minister kulture jednostavno nema koncept u glavi oko toga sta i kako da kaze i sta je vazno a sta nije.

Zoin Mihailo

20. jul 2016.

U 6 reči: Tasovac se pojavljuje kao Halejeva kometa.

folirant

20. jul 2016.

Da ili ne ne znam. Ali koristicu recnik Ministarstva informisanja. U narednom vremenu ucinicemo sve da utvrdimo istinu. Bicete blagovremeno obavesteni.

NekoIzMase

20. jul 2016.

Kada budete finansirali KRIK, ja cu poverovati u ove navedene dobre namere.

dr Marinković

20. jul 2016.

Ovome treba stručna pomoć

cale

21. jul 2016.

Znači, da je Kurir tačno naveo njegovu izjavu, Tasovac bi smatrao da nema cenzure.

Petar

21. jul 2016.

Apsolutno podržavam ove reči ministra. A one druge apsolutno razumem. Ostali su bez dela kolača, koji je očigledno bio jako mastan, pa su sada u jedu i zlobi. Nije im lako.

E U

23. jul 2016.

Kad nije otišao kod frizera,bar da ćuti.Ovako lupa po medijima,kao da je došao iz Turske ili Sirije,da su mu svi neprijatelji, iako je njegova vlada finansirala opozicione medije kako kaže 76 miliona ! Koja mala suma za gradonačelnika Beograda !?

journalist u mirovini

24. jul 2016.

Kako ministar kulture Ivan Tasovac brani svog premijera,kao pok.Bata u ulozi "Valter brani Sarajevo".Ministra je je najviše pogodila izjava g.Dinka Gruhonjića,koji je izjavio:" da našom medijskim informisanjem komanduje"netalentovani bivši novinar u pokušaju,najzloglasniji ministar informisanja u modernoj istoriji Evrope,diktator u pokušaju - Aleksandar Vučić"To je jedan stav sa izložbe i zato ne mislim da ga treba isticati,jer je istina.A to je da je bivši ministar informisanja u režimu Slobodana Miloševića,milionskim svotama gasio opozicione listove.To je istina-aksioma,koja se ne dokazuje.Danas pak.je taj ministar - premijer koji celo leto pravi vladu.