Site name

Bez obzira na kadrovske promene u Ministarstvu pravde sindikat ne odustaje od svojih zahteva

Štrajk pravosuđa čeka novu ministarku

* Milošević: Nova ministarka upoznata sa problemima u pravosuđu

Iznenađujuća rokada na čelu Ministarstva pravde nije zbunila Sindikat pravosuđa Srbije koji ostaje fokusiran na zahteve koje su izneli prethodnom ministru.

5

Piše: V. J.

09. avgust 2016. 12:14

Foto: FoNet Vlada Srbije

 Iz sindikata poručuju da će isti zahtevi biti prosleđeni novoj ministarki pravde Neli Kuburović, a ukoliko stav ministarstva ostane nepromenjen, pravosudni službenici će stupiti u ranije najavljen štrajk.
- Nela Kuburović nije novo lice u pravosuđu. Kao pomoćnica prethodnog ministra ona je upoznata sa svim problemima sa kojima se suočavamo. Ipak, novoj ministarki ćemo čestitati na novoj poziciji i poslaćemo joj dopis u kojem ćemo izneti svoje stavove i zatražiti sastanak. Ukoliko stav ministarstva ostane nepromenjen, stupićemo u štrajk - kaže za Danas Slađanka Milošević, predsednica Sindikata pravosuđa Srbije. Ona je dodala da zaposleni u pravosuđu željno iščekuju da čuju deo ekspozea premijera Vučića koji će se ticati njihove profesije.
Povećanje zarada za pravosudne službenike u zahtevima sindikata je apostrofirano kao prioritet. Prema njihovom stavu, plate bi morale da prate povećan obim rada koji je nametnut pravosudnoj administraciji. Dodatno, od ministarstva se zahteva da poštuje sporazum koji su još 2013. godine potpisali sa predstavnicima sindikata. Potpisani sporazum uređuje način na koji se obračunava zarada zaposlenima u pravosuđu. Konačan zahtev sindikalaca je upućen premijeru Vučiću od kojeg se zahteva da ispoštuje obećanje dato u decembru prošle godine i isplati zaposlenima jednokratnu novčanu pomoć u visini od 20.000 dinara.


komentari (5)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

Mita Bekrija

09. avgust 2016.

Podrška sindikatu. Nema čekanja, sve je isto samo su promene za njih.

Lebrecht Christian Gaspar

09. avgust 2016.

Danas obaveštava vaskoliku sorabijsku javnost da iz Sindikata pravosuđa Srbije poručuju da će isti zahtevi koji je već na stolu ministra u munistarstvu pravde biti prosleđeni novoj ministarki pravde Neli Kuburović, a ukoliko stav ministarstva ostane nepromenjen, pravosudni službenici će stupiti u ranije najavljen štrajk. I naravno, traže veće plate, kao i obećanih a neisplaćenih 20.000,00 RSD, i opet, naravno, ne insistiraju na reformi pravosudnog sistema koji bi postao, za recimo narednih 78 godina poštovan od građana Sorabije u meri u kojoj bi u narednih 92. godine postao nezavisan od izvršne vlasti, čitaj Aleksandra Vučića i njegovih zakonitih naslednika po redu prvenstva utvrđenom Zakonom o nasleđivanju.

Gradjanin

09. avgust 2016.

Bio sam u sudu i sudovi su očajni a radnici se ne vide od predmeta. Ako sus udovi ogledalo države onda je naša država očajna. Sudstvo nam kroje političari i sada ih sele, i radnici ne znaju da mi kažu gde treba da dodjem sledeći put da dam izjavu. Stalno navodno reformišu a niti pitaju gradjane niti one u sudu kako bi bilo bolje. Kao gradjanin vidim da te njihove reforme ne daju nikakve rezultate. Ako je tačno da je plata onih radnika 26.000 onda je stvarno to sramota za državu.

Tanja

09. avgust 2016.

Ha, ha, ha, ha ,ha..... 6 godina mi traje slučaj jer sudija nije htela iz pisarnice da uzme predmet, a zamenik tužioca uvažio lažne priznanice. Mafija upravlja vama , borite se protiv njih, pa ćete imati plate.

Drvoseča

09. avgust 2016.

Ko o čemu, sudstvo o parama.