Site name

Neispravne još tri Juvitanine kašice

Pesticidi u nedozvoljenim količinama pronađeni su u još tri proizvoda dečje hrane "Juvitana", javlja RTS.

2

Piše: Danas Online

Beograd 16. novembar 2016. 00:21

Detalji o količini pronađenih pesticida biće poznati narednih dana. Do tada, te kašice ne bi smele da se nađu u prodaji. U Ministarstvu zdravlja navode da su prekoračene količine štetnih materija minimalne i da ne bi trebalo da predstavljaju opasnost po zdravlje dece. Fabrika dečje hrane u Inđiji privremeno je zatvorena.

Kako javlja RTS, iz dve akreditovane laboratorije, dva različita rezultata. Prva analiza je rađena na zahtev proizvođača, jer bez nje roba ne bi mogla da bude u prometu. Drugu analizu tražilo je Ministarstvo zdravlja u kontroli.

"Ispostavilo se da je proizvođač posedovao laboratorijske nalaze o zdravstvenoj ispravnosti, a da je na terenu očigledno utvrđeno suprotno", ukazuje načelnik Odeljenja sanitarne inspekcije Sremskog okruga Miloš Lukić.

Ministarstvo zdravlja poziva građane da, ukoliko u prodaji primete sporne proizvode, prijave sanitarnoj inspekciji. Spisak tih proizvoda je na sajtu Ministarstva.

povezane vesti

komentari (2)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

Slavko

16. novembar 2016.

Što lepo nije platio koliko treba - i ne bi imao briga! (Pitate kome? Pa zna se kome se reket plaća! Šta mislite kako se finansiraju vladajuće stranke, a bome i pojedinci...)

Манте Ме

16. novembar 2016.

Кад би се из продаје повукли сви прехрамбени производи који имају у себи пестициде или неке друге штетне састојке - РАФОВИ БИ ОСТАЛИ ПРАЗНИ!!!