Site name

Novi dokazi protiv Haradinaja

Tužilaštvo za ratne zločine Srbije donelo je odluku da proširi optužnicu protiv jednog od bivših komandanata Oslobodilačke vojske Kosova Ramuša Haradinaja, saznaje N1. Odluka je doneta jer je to Tužilaštvo došlo do novih dokaza.

1

Piše: Danas Online

11. januar 2017. 10:54

Foto: EPA / KOEN VAN WEEL/POOL

Kako prenosi N1, radi se o prikupljenim dokazima o odgovornosti Haradinaja za ratne zločine na Kosovu, koji nisu bili predmet razmatranja u Haškom tribunalu i predstavljaju dopunu dokaza koji su već poslati u Francusku.

Nova dokumentacija biće prosleđena nadležnom sudu u Francuskoj, čim bude prevedena na francuski jezik. Očekuje se da bi to moglo da bude završeno pre kraja ove nedelje.

 

komentari (1)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

Милош Ј. Косовац

11. januar 2017.

У политичкој утакмици коју смо изгубили, са пуно смрти и проливене крви; уништена станишта, одузета имовина, већина Срба принудно исељени; оштећени трагови наше историје; проглашена албанска дражава на српској територији, са којом наша држава равноправно преговара, а тврди да је не признаје, са циљем да се омогући живот то мало Срба. А у свему томе Албанцима је помагао Запад. Што занчи да су Албанци били далеко боље припрељени за ту утакмциу живота и смрти. Док ми смо принуђени, јер толико можемо, да се радујемо да судимо само једном од актера нашег противника, јер је Западни Судија одлучио је да му да "црвени картон". А ми се радујемо као недоквакани, јер нисмо способни за више. А мање од овога не може бити. Само да има још ко то да схвати. Што је још горе по нас, овим ће наши наини властодршци да славе и добијати подршку од навијача, који сами се не разумеју у игру. А то што је Космет пастао албанска својина, е то ћемо ми да заборавимо, јер смо добили играчку да се играмо до даљњег.