Site name

Sudar vozova kod Novog Sada - 25 povređenih

U sudaru putničkog i teretnog voza u Novom Sadu povređeno je 25 ljudi. Do sudara je došlo sinoć oko 19.30 između železničkih stanica Sajlovo i Kisač.

1

Piše: Danas Online

12. januar 2017. 08:57

foto. Freeimages _Linda_van_Klaveren

Dvadeset jedna osoba je lakše, a četiri teže povređeno u sudaru vozova kod Novog Sada, piše RTS.Među povređenima je i petoro dece. Svi povređeni putnici u sudaru dva voza na pruzi Novi Sad - Sombor, u blizini Novog Sada, zbrinuti su i upućeni kućama, rekao je dežurni lekar Urgentnbog centra Vojvodine Dragan Vulin.

021.rs je sinoć javio da su zbrinjavanju povređenih angažovane bile njihove četiri redovne ekipe i još pet vanrednih lekarskih ekipa. Prema rečima direktora Hitne pomoći Bogdana Živanovića, među povređenima nema životno ugroženih.

- Naša dispečerska služba je u 19.34 časova dobila poziv sa obaveštenjem da je došlo do sudara vozova. Kako je na licu mesta bio nepristupačan teren, povređeni su drugim vozom prevezeni do Železničke stanice u Novom Sadu odakle su kolima Hitne pomoći transportovani u Klinički centar - rekao je sinoć Živanović.

Putnički voz udario je brzinom od 15 kilometara na sat u poslednji vagon teretnog voza koji se nalazio ispred njega, kažu u Ministarstvu saobraćaja. Kako se saznaje, u pitanju je putnički voz iz Novog Sada za Sombor. Mašinovođa nije povređen.

Saobraćaj na međunarodnoj pruzi od Novog Sada ka Subotici i Budimpešti je u potpunom prekidu.

povezane vesti

komentari (1)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

Stvarno Besan

12. januar 2017.

Uvak su ti nasi zeleznicari bili neodgovorni i za to dobro placeni, posto su zbog nekakvih "ekonomskih cena" u transportu, za to bili nagradjivani iz budzeta, ali ovo je previse i od njih."Sudarili se zbog slabe vidljivosti"!!! Nije mi samo jasno kako su uspeli da se nadju na istom koloseku, imajuci u vidu koliko nam je taj zeleznicki saobracaj "gust".