Site name

REM zabranio Vučićev spot

Savet Regulatornog tela za elektronske medije naložio je u petak medijima da u roku od 24 sata obustave emitovanje predizbornog spota u kome se uzvikuje "Vučiću pederu".

9

Piše: Danas Online

Beograd 17. mart 2017. 16:58

Foto: Printscreen

Kako je objavljeno na sajtu REM-a, spot je zabranjen jer krši Zakon o oglašavanju kojim se precizira da "oglasna poruka ne sme da sadrži izjave ili vizuelno predstavljanje koje se može smatrati uvredljivim".

Po navodima REM-a, spot predsedničkog kandidata zabranjen je bez obzira što je u konkretnom slučaju skandiranje potpuno individualizovano.

Srpska napredna stranka saopštila je da će poštovati odluke državnih organa, pa i REM, o neemitovanju spota.

"Smatramo da je ta odluka skandalozna i da pokazuje da i dalje u REM-u sede oni koji podržavaju bivši dosovski režim po svaku cenu. Isto tako kao i danas, zabranili su spot Srpske napredne stranke 2012. godine. Očigledno je da postoji pravilo među članovima REM-a – zabraniti sve spotove SNS, koji jedini nisu prljavi i koji jedini nisu negativni, a da, pritom, one koji su deo prljave kampanje i koji su negativni, neće ni da pogledaju", navodi se u saopštenju SNS.

povezane vesti

komentari (9)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

Biljana

17. mart 2017.

Sto vama smeta to sto covek zna da se sali na svoj racun?A prava LGBT populacije u Srbiji nisu ugrozena, cak naprotiv, i sam Vucic se zalagao za smirivanje tenzija.

citaoc

17. mart 2017.

bez obzira sto je zabranjen, taj spot se veceras i dalje emituje na kanalu Happy TV.

Gledalac

18. mart 2017.

Ako je REM tako odlucio,valjda je u redu,ali trebalo bi onda i prenose utakmica zabraniti jer se upravo tu cuju najvise skandiranja.

VIKTOR MARIĆ

18. mart 2017.

Puna PODRŠKA REM-u za neemitovanjje spota.Gospodo, okanite se više tih šupljih priča o “dosovskom rezimu”.Srbi su dobar, ali ne i glup narod.DOSTA VIŠE!

Mile

18. mart 2017.

Ma nije to zabranjeno. Uvidjeli botovi da je spot glup pa koriste anti propagandu da se promovisu kao fini.

citaoc

18. mart 2017.

Sta misliti o botovima koji lupaju minuse na komentare koji su istiniti? Da ne citaju sta pise? Da su nepismeni? Da hoce da nas zastrase? Da je crno belo? Kakva je to armija jadnika u nasem drustvu? Happy TV je sinoc pustila taj spot neogranicen broj puta. Videcemo sta ce da uradi danas.

veca

18. mart 2017.

oglasna poruka ne sme da sadrži izjave ili vizuelno predstavljanje koje se može smatrati uvredljivim".A svu onu propagandu na dnevnicimaRts, na Pinku, Happy tv i ostalim tv sa nac.frekvencijom , sto vredjaju zdrav mozak ne smatrate uvredljivim? Kad kaze da smo lenji neradnici, da ne znamo nista samo njega cekamo da da, svo ono vredjanje i smejanje u lice narodu to moze? Na nama je da zabranimo to?

Jota

18. mart 2017.

Sad vi vidite ko je ovde i "bog i batina" i ko nam nebo vedri i oblači kada se ova zabrana ne poštuje ni na jednoj televiziji, zakon šta to beše?. Vi što ćete glasati za Vučića znajte da će doći vreme kada će i vaša prava biti zaobilažena nipodaštavana, setićete se zakona pravde i pravednosti, medjutim, morate da se setite da kada se konstantn urušavala vladavina prava vi ste ćutali i tim ćutanjem ste i sami postali saučesnici.

krk

18. mart 2017.

Tezak udarac za sedmu umetnost.