Site name

Reakcija užičke vlasti na tekst u Danasu povodom otvaranja lifta u Užicu

Lift bezbedan, tekst narušava ugled vlade

Povodom teksta "Ministarka pravde otvorila lift bez upotrebne dozvole"(Danas, 17. mart) u kome je navedeno da lift za osobe sa invaliditetom, majke sa decom u kolicima, bicikliste, rekreativce u tom gradu, nema upotrebnu dozvolu.

2

Piše: N. Kovačević

Užice 18. mart 2017. 11:00

Foto: Danas

I da je podnet zahtev za njeno izdavanje, Grad Užice se oglasio saopštenjem za javnost u kome se navodi da je lift, koji je u rad pustila ministarka pravde Nela Kuburović, u prisustvu gradonačelnika Užica Tihomira Petkovića, bezbedan, a da su navodi u tekstu tendenciozni.

"Grad Užice je angažovao respektabilnu kuću "Jugoinspekt" da uradi stručnu kontrolu ispravnosti rada platforme. U stručnom nalazu br. 2916181 o pregledu i proveri platforme za prevoz putnika sa pratiocem, donet je zaključak da je "na osnovu pregleda i provere utvrđeno da je platforma za prevoz putnika sa pratiocem, tip p450 fab. br. 001/2016 bezbedna za rad", piše u saopštenju.

Potom se dodaje da je "komisija za tehnički pregled odobrila puštanje objekta u probni rad 15. marta", te da "po članu 157 Zakona o planiranju i izgradnji probni rad može trajati do godinu dana".

"Takođe, pokrenuta je i procedura za izdavanje upotrebne dozvole, za koju se očekuje da budete izdata početkom naredne nedelje", doslovno piše u saopštenju, a potom se dodaje:

"Tendenciozni navodi u pomenutom tekstu imaju za cilj urušavanje ugleda Vlade Aleksandra Vučića i njegovih saradnika, čijom podrškom je Grad Užice uspeo da obezbedi razvojne projekte vredne preko 20 miliona evra tokom 2016. i 2017. godine. Otvaranjem lifta za potrebe osoba sa invaliditetom, rekreativaca i roditelja sa malom decom, Grad Užice postao je drugi grad u Srbiji, koji ima ovakvu vrstu lifta. Očigledno da je namera pojedinaca bila da značaj ove platforme za građane Užica stavi u "drugi plan", zarad sticanja jeftinih političkih poena i zloupotrebe opšteg dobra u dnevnopolitičke svrhe", piše u saopštenju. Dalje se navodi da da će "Grad Užice, kao i do sada, nastaviti na transparentan i odgovoran način da inicira i sprovodi projekte koji su za dobrobit građana, a posebno onih iz osetljivih kategorija".

Međutim, u nameri da nešto demantuje, gradska vlast je demantovala samu sebe i potvrdila pisanje Danasa o tome da lift nema upotrebnu dozvolu, jer je u svom saopštenju navela da je "pokrenuta procedura za izdavanje upotrebne dozvole, za koju se očekuje da bude izdata početkom naredne nedelje".

S druge strane, u tekstu nema "tendencioznih navoda", već isključivo činjenica o tome kako je puštanje u rad tog lifta poslužio za predizborne ciljeve vladajuće stranke u gradu i u Srbiji i za podršku predsedničkog kandidata aktuelne vlasti. Nije Danas organizovao "liftovsku svečanost" u Užicu, već je to učinila užička vlast, i nije jasno kako je cilj pomenutog teksta "urušavanje ugleda Vlade Aleksandra Vučića i njegovih saradnika". Zar taj ugled nisu urušili oni koji su sve to prekjuče organizovali i na kraju se oglasili saopštenjem u kome su potvrdili da lift nema upotrebnu dozvolu?  

povezane vesti

komentari (2)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

Krle

18. mart 2017.

Ma super ,,ministarko,, otvaraš liftove, ej LIFTOVE,a mi gadjani po deset i više godine čekamo da nam se donesu presude koje su nama gradjanima, od životne važnosti.Luda Srbija !!!!

scoby

22. mart 2017.

Koliko vidim sa fotografije (na kojoj se Gospođa Ministarka trudi da ispadne što lepše, zbog čega je valjda I izabrana na tu funkciju) na vratima lifta je brava za zaključavanje ovog javnog prometala. Što znači da će otvaranje ovog lifta Gradu doneti najmanje 3 nova radna mesta (liftboj za rad u smenama) čime će značajno biti smanjena nezaposlenost...