Site name

Amfilofije: Bavim se politikom zbog izdajnika

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije poručio je da će se baviti politikom sve dok oni koji vode državu budu izdajnici Crne Gore i svojih predaka.

8

Piše: FoNet

Herceg Novi 17. april 2017. 18:10

Mitropolit Amfilohije Foto: Medija centar

Tokom vaskršnje liturgije u Zelenici, kraj Herceg Novog, Amfilohije je kazao da zbog obraza ne može da ćuti.

Neka oni počnu da se bave politikom, neka ne budu izdajnici svojih predaka i Svetog Petra Cetinjskog, izdajnici mučeničkih kostiju posejanih ne samo po Crnoj Gori, nego i po Kosovu i Metohiji, i onda ću noge da im ljubim, poručio je mitropolit.

On je političare pozvao da se krste, pa kada to urade znaće kako treba da se bave politikom, a objasnio je i kada će on prestati da se bavi politikom.

Neka ovi naši glavari počnu da se bave svojim poslom, Crnom Gorom, njenom dušom i njenim obrazom, neka se ne prodaju za jeftine pare, kao što su krenuli da rade, i onda će Amfilohije, naslednik Svetog Petra, ućutati i nijedne neće progovoriti, naglasio je Amfilohije, prenosi Televizija Crne Gore.

On je kazao da je na muci i da bi mu bilo lako da nije na tronu Svetog Petra. Tada bih pričao da im ugodim i oni bi me u zlato okoval", kazao je Amfilohije. 

povezane vesti

komentari (8)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

Stevan Mišković

17. april 2017.

Na osnovu kojih zakona crkvenih ili zemaljskih, gospodine Radoviću (moram tako da vam se obratim pošto se bavite zemaljskim stvarima u koje spada i politika), ste vi ovlašćeni da presuđujete, bez prava na žalbu, ko je u CG izdajnik a ko pravednik. Prepustite građanima Crne Gore da sami izaberu svoj put...

Kalča

17. april 2017.

Amfilofije: "Bavim se politikom zbog izdajnika." Bravo! Kakva snažna samokritika.

Policajac babić

17. april 2017.

Šaljite Danas u Leskovac

Mark K. Shkreli

18. april 2017.

Kad se jedan klerik bavi politikom, on nije ni klerk niti politicar. Isus se nije bavio politikom. Papa je zabranio svestensrvu da se bave politikom. Naravno da bi i Patriark dobro ucinio kad bi zabranio vladikama i popovima da se mjesaju u politiku. Neka sluze Isusu Kristu i vjernicima.

Stevan

18. april 2017.

Majstore, ako hoces da se bavis politikom izadji na izbore.

Živko Petković

18. april 2017.

On hoće da kaže,vi ste ono što ja (crkva) kaže,a nikako ono što vi hoćete,želite,osećate...Gde god ste pope-političaru širili "toleranciju" i imali uticaja,van Srbije,beže od vas! Svežiji primer je Makedonija! I u Srbiji pope,tvrdim da ljudi poštuju Crkvu,čak se i iz javnog prevoza okreću prema njoj i krste se! Isto tako,kada i vas ugledaju kako se vozikate u audiju zatamnjenih stakala,isto se krste! Mislite o tome pope,i posvetite se crkvi,manite se politike i teških reči!?

Mira Jovic

18. april 2017.

Srpski Savonarola.

journalist u mirovini

21. april 2017.

Poznajem Amfilohija od devedesetih godina,kad je bio vladika banatski.Jednom je posetio Belu Crkvu i počeo govor protiov onih,koji hoće promene u režimu.Mi kao "svećenici",mora da se povinujemo sadašnjoj politici,ali da ne zaboravima Maršala.On je bio ujedinitelj,kao ubijeni Aleksandar Karadjordjević,koji je bio Oslobodilac.Hvala Bogu da je otišao u Crnu goru i da tamo ostane.Meni ne čini zlo,jer ga ne pratim kao ličnost,već,kao jednog od režimskih političkih slugu.