Site name

Obećanja premijera Vučića za Vojni sindikat predstavljaju "čistu demagogiju"

Nema novca za povećanje plata vojnicima

Antić: Mi slične priče slušamo već dve godine. Od tih obećanja nema ništa

U tekućoj godini neće biti sredstava za povećanje plata pripadnicima Vojske Srbije, kao ni sredstava za prijem novih vojnika, odgovor je koje je Ministarstvo finansija nedavno poslalo Vojnom sindikatu Srbije.

4

Piše: V. Jeremić

Beograd 18. april 2017. 11:46

Foto: FoNet/ Dragan Antonić

Zbog toga predsednik VSS-a Novica Antić navode premijera Srbije Aleksandra Vučića da bi primanja vojnika trebalo da se povećaju u ovoj godini vidi kao čistu demagogiju.

- Mi slične priče slušamo već dve godine. Od tih obećanja nema ništa. Ako već ima ozbiljnu nameru da poveća zarade, zbog čega nije konkretno rekao kada vojnici mogu da očekuju povećanja i o kolikoj sumi je reč - navodi Antić.

Prema njegovim rečima, Ministarstvo finansija je nedavno, odgovarajući na dopis Vojnog sindikata Srbije, navelo da u budžetu Srbije nisu predviđena sredstva za povećanje plata pripadnicima Vojske Srbije, kao ni novac za prijem novih vojnika.

- Ja imam crno na belo da povećanja zarada neće biti. A pritom mi ni ne tražimo povećanje, već samo vraćanje osnovice na platu na nivo iz 2014. godine - navodi Antić.
Podsetimo, premijer Aleksandar Vučić je tokom nedavne posete pripadnicima 250. raketne brigade u kasarni "Narodni heroj major Milan Tepić" u Jakovu, najavio mogućnost povećanja zarada za pripadnike Vojske Srbije.

- Hvala vam što radite uvek, i kada su praznici, i hvala vam na ljubavi prema domovini - rekao je Vučić, napomenuvši pripadnicima VS da će, pored, modernizacije vojske, nabavke naoružanja i novih uniformi, gledati i da njihova primanja budu veća, naročito vojnika i podoficira.
Zbog teškog materijalnog položaja pripadnika VS, Vojni sindikat Srbije od novembra prošle godine, zajedno sa Policijskim sindikatom Srbije organizuje periodična protestna okupljanja.

 

povezane vesti

komentari (4)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

Dušan

18. april 2017.

Ako je Vučić obećao da će se povećati , verujem da hoće.

Pokojni Toza

18. april 2017.

Nije moguće da Vučić daje prazna obećanja...biće i njima bolje za 2 - 2,5 godine...

Jana

18. april 2017.

Premijer je rekao planove i ciljeve koje će da izrealizuje. Svi ostali pokušavaju da naprave samo zabunu i pometnju u javnosti.

Nedeljko

18. april 2017.

Najavio je potencijalno da moze doci do povecanja u zavisnosti od ekonomskog rasta budzeta, samim tim ako se pojavi visak moze se izglasati i planirati ovo povecanje.