Site name

Sindikat traži ostavku Đorđevića

Vojni sindikat Srbije zatražio je danas ostavku ministra odbrane Zorana Đorđevića.

3

Piše: FoNet

Beograd 18. april 2017. 23:37

Foto: FoNet/MOD

Sindikat navodi da je više nego očigledno da Vlada Srbije nastavlja sa obmanjivanjem javnosti i pripadnika vojske i da "ne postoji volja ministra odbrane i Vlade Srbije da se popravi trenutno poražavajući i katastrofalni položaj pripadnika vojske".

Pozdravljamo razgovore koje ministar odbrane vodi sa sindikatima, a tek bismo ih pozdravili kad bi se oni završavali konkretnim zaključcima i rezultatima od opšteg interesa za Vojsku Srbije i njene pripadnike, navodi Vojni sindikat Srbije, povodom današnjeg razgovora Đorđevića sa predstavnicima Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata i Sindikata odbrane Srbije. Ministar odbrane izbegava sastanke sa reprezentativnim sindikatom, iako mu je to zakonska obaveza, jer mu taj sindikat zahteva konkretna rešenja na unapređenju radnog i materijalnog položaja zaposlenih u sistemu odbrane, navodi se u saopštenju Vojnog sindikata Srbije, koji tvrdi da je jedini reprezentativni sindikat zaposlenih u sistemu odbrane.

Ministar odbrane se ne sastaje sa reprezentativnim sindikatom zbog izbegavanja zaključenja posebnog kolektivnog ugovora, iako mu je to takođe zakonska obaveza, navodi se u saopštenju. Dodaje se da se ministar odbrane ne sastaje sa reprezentativnim sindikatom jer sve čini da uguši sindikalno delovanje u sistemu odbrane i već dve godine izbegava zaključenje prostorno-tehničkog sporazuma za nesmetan rad sindikata, na šta je takođe obavezan po zakonu.

Ministar odbrane se, kako se ističe, sastaje sa sindikatima čije članstvo broji par desetina članova i čija rukovodstva su izneverila i proneverila članstvo, jer prema takvim sindikatima nema nikakvih obaveza, a u javnosti stvara lažnu sliku o tome da je raspoložen za socijalni dijalog.

povezane vesti

komentari (3)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

Iva Popović

19. april 2017.

Ja ne mogu da verujem da je ovaj (Jorgovankin) čovek ministar! Ljudi moji da li je ovo moguće?

Klara

19. april 2017.

Ministri najviše vole da pregovaraju sa kućnim sindikatima a zaobilaze reprezentativne iako je zakon veoma jasan. Dakle, oni koji su na javnim funkcijama i koji bi trebalo da poštuju zakon, i budu uzor ostalima, sebi daju za pravo da ih krše bez sankcija. U pravu su što traže smenu ministra.

Naivnima:

21. april 2017.

AV:Ne dam gašića,lončara,malog,nejakog nebojšu,zorana i zoranku...a Ivicu vodite!