Site name

Potrebno još novca za kupovinu ultrazvučnog aparata

„Asovi za decu“ u Užicu prikupili 6.000 evra

Od humanitarne utakmice „Asovi za decu“, koja je prošlog vikenda odigrana na gradskom stadionu u Užicu, od prodaje karata, SMS i drugih vidova podrške, do juče je prikupljeno više od 6.000 evra.

1

Piše: N.Kovačević

Užice 21. april 2017. 16:54

Utakmica je organizovana kako bi se prikupio novac za za kupovinu ultrazvučnog aparata sa dve sonde za regionalni Centar za veštačku i vantelesnu oplodnju, koji bi trebalo da bude otvoren u Užičkoj bolnici.

Revijalni fudbalski meč pod nazivom „Asovi za decu“ su organizovali humanista Jovan Simić, EXIT fondacija, NURDOR, Grad Užice, humanitarna organizacija „Roditelj“ iz Užica, kao i užički humanista Zoran Milovanović.

I pored jake kiše u prošlu subotu, velikani fudbala, koje su predvodili Radovan Ćurčić i Milovan Rajevac, izašli su na teren i pokazali humanost. Osim LJubinka Drulovića, Damira Kahrimana, Filipa Kasalice, Zorana NJeguša, Hajrudina Rovčanina i drugih, u Užicu su igrali glumac Nenad Okanović i fri stajl fudbaler Nikola Milošević.

Ipak, humanitarna akcije nije završena, jer je potrebno da se prikupi još 9.000 evra, pošto ultrazvučni aparat košta oko 16.000 evra. Građani mogu da iskažu podršku slanjem SMS na broj 3331 za sve operatere, koja se tarifira po ceni od 100 dinara, a dobrodošle su i donacije preduzeća, ustanova i drugih organizacija i institucija.

Utakmica u Užicu bila je deo prošlogodišnjeg fudbalskog spektakla pod istim nazivoim kada je u organizaciji Jovana Simića, EXIT fondacije i NURDOR-a, na stadionu Partizana prikupljeno više od 120.000 evra za izgradnju kliničkog odeljenja za decu obolelu od raka u Nišu.

povezane vesti

komentari (1)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

Zoki

22. april 2017.

Muka mi je vise od humanitarnih akcija za zdravstvo i lecenje! Gde su milijarde iznete iz Srbije, odakle pare lopovima, banditima, krimosima, prevarantima bez dana staza i silnim funkcionerima bez ikakvih rezultata da uzivaju u izobilju! Ne dam, niti cu dinar dati u humanitarne svrhe, pa makar i meni zatrebalo! Hajde ako ste svi toliko humani, i ovi politicari sto se slikaju sa doniranim cebadima za bolnice, hajde vratite otete pare, odreknite se stranackog plena, smanjite sebi plate? Necete? Mars!