Site name

KRIK: Jedna presuda od 95 uhapšenih

Godinu dana nakon dve velike policijske akcije "Skener“, u kojima je uhapšeno 95 osoba, doneta je samo jedna presuda, i podignuto osam optužnica, a u većini slučajeva istrage i dalje traju, objavila je danas mreža za istraživanje kriminala i korupcije (KRIK).

3

Piše: FoNet

Beograd 21. april 2017. 17:57

Foto: Freeimages Jason Morrison

Jedina presuda, i to prvostepena, doneta je čačanskom sudiji Miodragu Plaziniću iz Čačka, optuženom za primanje mita, koji je osuđen na dve godine zatvora i pet godina zabrane rada u pravosuđu.

U dve akcije "Skener", izvedene u martu i aprilu prošle godine, neposredno pre parlamentarnih izbora, najavljene kao "suzbijanje korupcije na teritoriji Srbije", uhapšeni su zaposleni u brojnim državnim i privatnim firmama, zbog
krivičnih dela koja se povezuju sa korupcijom.

Oni su osumnjičeni za primanja mita, zloupotrebe položaja, pribavljanje materijalne koristi, a hapšenjima je, kako je tada rečeno, prethodila višemesečna istraga u kojoj je učestvovalo više od dvadeset tužilaštava iz cele zemlje.

Prema informacijama koje je KRIK dobio iz tužilaštava širom Srbije, jedan postupak je obustavljen, a u ostalim slučajevima istraga traje.

Akcije "Skener", deo je niza policijskih akcija izvedenih za godinu dana. Iako je svako veliko hapšenje bilo praćeno konferencijom za novinare ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića, javnost nije obaveštavana o optužnicama i sudskim ishodima.

povezane vesti

komentari (3)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

Dragan

21. april 2017.

Danas saznam da je kod nas na lokalu poznati , osudjivani i dalje aktivni narko diler politicki aktivan u SNS-u!

rasta

22. april 2017.

Pa da. Policija po politickim nalozima na brzinu radi krivicne prijave (tu policija radi malo i za sebe, dodaje, oduzima....reketira na nizem nivou), onda tuzilastvo to uzme da radi jer mora, inace ce da lete sa posla, na kraju se to pusti u sudjenje, pa tamo nastane katastrofa. Stradaju mnogi kao kolateralna steta. Po ovom pitanju najgore stanje je u specijalnom tuzilastvu, sto je svojervrstan apsurd. Ipak, ova statistika pokazuje da vlast, iako suvereno vlada policijom i tuzilastvom, sudstvo jos uvek nije prisvojila. Ne dajte se casne sudije! Necasne me ne zanimaju, a zna se ko su.

Zrenjaninac

22. april 2017.

A tek u Zrenjaninskom SPS-u...auuuuuuuu !!!!