Site name

Snežana Stanojković novi tužilac za ratne zločine

Snežana Stanojković danas je većinom glasova poslanika Skupštine Srbije izabrana za novog tužioca za ratne zločine. Za nju su glasala 153 poslanika, protiv su bila dva poslanika, 14 poslanika nije glasalo.

1

Piše: M. R. M.

Beograd 15. maj 2017. 16:12

Foto: Stefana Savić

Stanojkovićeva je do sada radila kao zamenik tužioca u tom Tužilaštvu. Diplomirala je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu, 1997. godine, pravosudni ispit je položila pet godina kasnije.

U Opštinskom sudu u Beogradu bila je pripravnik, a potom od 2002. do 2008. godine kao sudijski pomoćnik. Kao tužilački pomoćnik u Tužilaštvu za ratne zločine radila je od 1. marta 2008. do 31. decembra 2009. kada je izabrana za zamenika tužioca u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu.

Rešenjem Republičkog javnog tužioca, 24. januara 2010. godine, upućena je na rad u Tužilaštvo za ratne zločine. Rođena 25. marta1969. godine.

Skupština Srbije usvojila je danas izmene i dopune Zakona o sudijama koji predviđaju da se predsednici suda biraju na četiri godina uz mogućnost da još jednom budu biranu na tu funkciju.

Zakonom je utvrđeno i da predsedniku suda kom se navršava radni vek, sudijska funkcija i funkcija predsednika suda prestaju istekom mandata. Zakon stupa na snagu dan po objavljivanja u Službenom glasniku. Dosadašnji zakon predviđao je da mandat predsedniku suda traje pet godina i nije postojala mogućnost reizbora.

povezane vesti

komentari (1)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

D61

16. maj 2017.

Ko je gospoja?