Site name

Osnovno javno tužilaštvo u Požarevcu otkrilo autora pretnji gradonačelniku

Prvi čovek Drmna pretio gradonačelniku

Predsednik Saveta Mesne zajednice Drmno, Dejan Grujić zvani „Gari“ upućivao preteće poruke gradonačelniku Požarevca, Banetu Spasoviću

Predsednik Saveta Mesne zajednice Drmno, Dejan Grujić “Gari”, koji je na to mesto došao kao kadar i član Srpske napredne stranke autor je preteće SMS poruke koja je u maju prošle godine upućena gradonačelniku Požarevca, Banetu Spasoviću(SNS).

4

Piše: M.Veljković

Požarevac 16. maj 2017. 09:54

Ovu informaciju potvrdilo nam je Osnovno javno tužilaštvo u Požarevcu koje je vodilo istragu od dana podnošenja prijave protiv NN lica.

U poruci se gradonačelnik Spasović, koji je u vreme slanja poruke još uvek obavljao funkciju predsednika gradske Skupštine, kako su nam rekli u pomenutom tužilaštvu, upozoravao da vodi računa šta radi i sa kime sarađuje, jer u suprotnom imaće dodatnih problema sa kičmom, aludirajući na njegove zdravstvene probleme sa leđima, čime je ugrožena njegova sigurnost jer se pretnja odnosila na njegovo zdravlje i sam život. Identitet autora preteće poruke utvrđen je nakon dokaznog postupka u kojem su saslušani gradonačelnik Bane Spasović kao oštećeni, svedoci i okrivljeni Grujić. Ipak, tužilaštvo je došlo do identiteta pošiljaoca pretećeg SMS-a veštačenjem listinga Grujićevog mobilnog telefona. Nakon utvrđivanja indetiteta počinioca krivičnog dela ugrožavanje sigurnosti požarevačko Osnovno tužilaštvo spremalo je optužni predlog protiv Dejan Grujića zvanog „Gari“ iz Drmna za pomenuto krivično delo, ali mu je, pošto Grujić ranije nije krivično osuđivan, ponudilo mogućnost institucuje „Opurtiniteta“. Ova institucija počiniocima lakših krivičnih dela, gde je zaprećena maksimalna kazna do pet godina, ako priznaju delo za koje se terete, omogućuje minimalnu kaznu. Grujić je u dogovoru sa svojim advokatom, Dušanom Mladenovićem prihvatio ponudu tužilaštva, te mu je određena kazna u iznosu od 30. 000 dinara, koje treba da plati u humanitarne svrhe, zbog toga što je ugrozio gradonačelnikovu sigurnost. Tek kada tužilaštvu dostavi dokaz da je uplatio pomenutu sumu u humanitarne svrhe, oni će odbaciti krivičnu prijavu protiv njega i tako završiti pokrenuti postupak..To je bila celokupna suma koju Grujić plaća, jer gradonačelnik prema njemu nije istakao imovinsko-pravni zahtev, odnosno, nije tražio novčanu odštetu.

U drugom slučaju u kome je Spasović  oštećena strana, pomaka još uvek nema. Reč je o provali i pljački koju su u decembru 2015. godine, dok je bio predsednik Skupštine grada, tri nepoznata lica izvršila provalu u njegovoj kući. Pošto ih je zatekao na delu kako vrše premetačinu u njegovoj spavaćoj sobi,, oni su kroz prozor odmah pobegli, odnoseći sa sobom manji deo nakita i pištolj za koji je Spasović imao urednu dozvolu. On je nakon ove pljačke izjavio da veruje kako je motiv provalnika materijalne prirode, ali ne isključuje mogućnost i političku pozadinu, jer se zamerio određenim političkim i interesnim grupama, pošto je krenuo u intenzivnu borbu protiv korupcije u lokalnom javnom sektoru. To je kasnije rezultiralo podnošenjem krivične prijave protiv direktora jednog javnog preduzeća i nekoliko zaposlenih. Iako ima indicija o identitetu trojice provalnika, israga o ovom slučaju do danas nije okončana, već je i dalje u toku.

povezane vesti

komentari (4)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

Kostolcanin

16. maj 2017.

Ovaj lik je sa Miloradom Grcicem direktorom EPS-a najbolji prijatelj! Sina mu je postavio za direktora.

klicevac moje selo

16. maj 2017.

Poklonio je nase njive Grcicu zarad par radnih mesta,zaposlili familiju a sad se sepuraju okolo i kupuju nova kola svakidan.Robija te ceka bato!

Macan

17. maj 2017.

Pa ti i nemaš njivu kad tako pišeš. On se zbog tuđih njiva pozavadio sa pola opštine jer je upravo gradonačelnik preko kuma načelnika suda angažovao veštake koji su krivično odgovarali, da veštače onako kako im pošteni Bane naloži. Kako to da niko ne objavi da je komšiju poštara bez diplome postavio za Direktora republičkog preduzeća, već se piše o porukama iz prošle godine.

Drmno D

18. maj 2017.

Garija za predsednika vlade!! Covek zaposlio dece iz okolnih sela koliko niko nije zadnjih 15god!