Site name

Završen protest "Protiv diktature"

U Beogradu, "Protest protiv diktature“ završen je oko 20 časova ispred Doma Narodne Skupštine, odakle je krenula protestna šetnja u petak uveče, a za ponedeljak je najavljen protest ispred zgrade KBC Dragiša Mišović gde je za taj dan najavljena zaplena imovine.

1

Piše: FoNet

19. maj 2017. 21:13

Foto: Snežana Čongradin

Učesnici protesta šetali su do zgrade Radio-televizije Srbije gde su uzvikivali "Javna kuća Srbije", "Sluge režimu" i "Ostavke".

Ranije su zastali ispred zgrade Ustavnog suda, tražeći od suda da štiti Ustav.

Okupljanje je najavljeno za popndeljak, 22. maj, ispred zgrade Kliničko bolničkog centra "Dragiša Mišović" gde je za taj dan najavljena zaplena imovine.

„Protest protiv diktature“ počeo je u Beogradu i u drugim gradovima Srbije, 3. aprila, dan nakon što je Ačeksandar Vučić pobedio na predsedničkim izborima.

Do Uskrsa okupljanja su bila masovna, ali se broj učesnika smanjivao.

Došlo je i do podela među organizatorima i učesnicima.

Oformljene su tri kolone: "Protiv diktature","Sedam zahteva" i "Kulturom protiv diktature".

Do podele je došlo zbog saradnje sa političkim partijama. Početni zahtevi protesta su smenjivanje "političke elite" sa premijerom i izabranim predsednikom Aleksandrom Vučićem na čelu, fer i slobodni izbori, smena članova Republičke izborne komisije i Regulatornog tela za elektronske medije, sloboda medija i razrešenje "svih korumpiranih funkcionera i zaštita radnika i poboljšanje radnih prava.

povezane vesti

komentari (1)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

voja

19. maj 2017.

Ovi protesti ući će u anale.