Site name

Profesor koji je štrajkovao glađu prevezen u Urgentni centar

Osmog dana štrajka glađu ispred zgrade Ministarstva prosvete, profesor Petar Blagojević iz Kragujevca prevezen je kolima Hitne pomoći u Urgentni centar, saopštio je Forum beogradskih gimnazija.

2

Piše: Fonet

Beograd 19. jun 2017. 11:53

Profesor Petar Blagojević Foto: fbg.org.rs

Osmog dana štrajka glađu ispred zgrade Ministarstva prosvete, profesor Petar Blagojević iz Kragujevca prevezen je kolima Hitne pomoći u Urgentni centar, saopštio je Forum beogradskih gimnazija.

Forum beogradskih gimnazija napominje da je kontaktirao pomoćnika ministra prosvete za inspekcijske poslove Bogoljuba Lazarevića, koji je još pre sedam dana obećao da će reagovati, ali, niti on niti ministar, nisu reagovali.

"FBG sa žaljenjem konstatuje da su za sve što je pogodilo Petra Blagojevića, pa i za pogoršanje njegovog zdravstvenog stanja, odgovorni isključivo ministar prosvete i njegov pomoćnik", navodi se u saopštenju.

Blagojević predavao je tehničko obrazovanje u Kragujevcu, ali mu je pre tri godine oduzeta dozvola zbog "grubog postupanja prema jednom učeniku". On je kako je rekao, dobio upravni spor i rešenje o gubitku licence je poništeno, ali njegov zahtev da bude vraćen na posao nije ispunjen.  

povezane vesti

komentari (2)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

insajder

19. jun 2017.

Poštovani, Kolega koji je štajkovao sa Blagojevićem ( Disić ) je član SNS-a i urgirao je da se izvrši pritisak na direktora Gimnazije '''''''' Svetozar Marković '''''''' u Nišu, kako bi dobio posao na određeno vreme, što je učinjeno. Iako na listi viškova ima sigurno mnogo nastavnika istorije koji čekaju posao, to zaposlenje je dobio čovek koji je maltretirao kolege i koji je dobio otkaz zbog toga što je udario kolegu, a sve po osnovu članstva u SNS-u. Molim vas istražite i objavite ove navode

Slobodan

19. jun 2017.

Nadam se da će kolegi uskoro biti bolje mada danas profesor nije važan nikome. Grupi učenika i njihovim roditeljima je potreban samo dok im predaje, kasnije kad malo odrastu, prodju pored i više se ni ne javljaju, kao da ga ne poznaju. Profesori nisu važni ni Ministarstvu prosvete, odnosno čak ni onima koji tobož brinu i rade "važne stvari" u zajedničkom interesu. Važan je samo ministar, on je mala zvezda (mini-star) i on sija kao zvezdica sve dok mu traje mandat, često i kraće od toga. Kad ministar bude u službi profesora, a ne obrnuto, biće nam bolje i to će se desiti jednog dana, kad na vrbi rodi grožđe..