Site name

Vučić: Ne pada mi na pamet da šetam na Prajdu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da se neće odazvati organizatorima Parade ponosa da 17. septembra stane na čelo njihove kolone jer, kako je objasnio, ne pada mu na pamet da u tome učestvuje, pošto ima pravo da odbije i da "šeta gde hoće i kad hoće".

8

Piše: FoNet

Solun 13. jul 2017. 15:55

FoNet/TV FoNet

Hvala na pozivu - neću, rekao je Vučić novinarima u Solunu i poručio da ne želi da traži izgovore za odbijanje, a da će tog dana svakako da radi nešto za šta misli da je korisno za Srbiju.

Naše ja kao države da obezbedimo da se svi prošetaju gde hoće i kako hoće, svima sve slobode i prava da garantujemo. Ko hoće od predstavnika vlasti, iz Vlade, slobodan je da ide gde hoće, ja neću, istakao je Vučić.

On je objasnio da nije neko ko je oduševljen takvom manifestacijom, ali mu je bila obaveza, koju je uspeo da ostvari, da pripadnicima te populacije "garantuje pravo da čine ono što je deo njihove slobode i prava".

Zbog toga sam zadovoljan, a sam u tome da učestvujem, ne pada mi na pamet. I to je moje pravo - da odbijem, i da šetam gde hoću i kad hoću, zaključio je Vučić.

Ovogodišnji Prajd održaće se 17. septembra u Beogradu, potvrdili su danas na konferenciji za medije članovi Organizacionog odbora Parade Ponosa Beograd, i pozvali javno predsednika Srbije da im se priključi u šetnji.

povezane vesti

komentari (8)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

ČikoJelSavOvajSenvićTvoj?

13. jul 2017.

Ali kako bez maskote?

Kole kostić

13. jul 2017.

Mislim da bi predsednik i premijer trebali da budu na čelu parade srama!

Aca

13. jul 2017.

On to radi u svoja 4 zida

bb

13. jul 2017.

Korisniji si kad ne radiš.

Vojvosadjan

13. jul 2017.

Znaci setace.

slomih noge

13. jul 2017.

Neka se prošeta bar preostalim stazicama u Pionirskom parku, da nikne i tamo asfalt.

kacavenda

13. jul 2017.

Nikakve setnje i predigre, odmah smo prelazili na stvar!

Njegov outing,

16. jul 2017.

je oduvek poznat!Ne mora na prajd!