Site name

Gužve na ulazu u Crnu Goru, bilo i tuča

Na granici Srbije sa Crnom Gorom kod Bijelog Polja danas su bile ogromne gužve, putnici čekaju satima da bi prešli granicu, a desila se i tuča, pišu mediji, prenosi RTCG.

1

Piše: Danas Online

Podgorica 15. jul 2017. 19:17

Foto: RTCG

Reporter "Blica" sa lica mjesta prenosi da je kolona duga više od tri kilometra, čekanje u redovima traje više od dva sata, a desilo se i nekoliko incidenata. "Automobili su puni, mahom srpskih registarskih oznaka, čekaju i ne znaju šta će, iz suprotnog pravca vozači dobacuju ljudima u koloni da idu na neki drugi granični prelaz jer je haos", navodi on.

Reporter "Blica" kaže da je bilo i manjih fizičkih obračuna zbog kojih je intervenisala i policija. "Ima i onih koji ne žele da čekaju, pa drsko pretiču kolonu, zbog čega su negodovali oni koji su strpljivo čekali. Tako su nekom automobilu sa novosadskim registarskim oznakama preprečili put, kako bi ih blokirali i "naučili pameti", navodi on.

Sa srpske strane jutros je radila samo jedna traka na graničnom prelazu, i da je zbog toga gužva nastavila da se pravi i na crnogorskoj strani, rekao je reporter "Blica". "Kako smo čuli, i srpska i crnogorska policija, kada su videle šta se napravilo na granicama, počeli su da puštaju vozola maltene bez ikakve provere", izjavio je on.

Vozače na putevima u Srbiji danas očekuje pojačan saobraćaj, posebno ka Crnoj Gori, Makedoniji i Bugarskoj, pa se savetuje korišćenje manje frekventnih graničnih prelaza, saopštio je jutros Auto-moto savez Srbije (AMSS).

Putnički automobili na izlazu iz Srbije najviše čekaju na graničnom prelazu Gostun prema Crnoj Gori gde su zadržavanja i do dva sata, saopštila je danas Uprava granične policije Srbije.

AMSS savetuje da se koriste granični prelaze Jabuka ili Mehov Krš.

S druge strane, MUP Crne Gore je saopštio da preko najfrekvetnijih graničnih prelaza iz Crne Gore u druge države dnevno ovih dana prelazi od 12.000 do 13.000 turista.

„Provere na granici se vrše najbrže moguće. Najfrekventniji granični prelazi su GP Sukobin, GP Debeli brijeg i GP Dobrakovo. Vreme čekanja na graničnim prelazima je od 10 do 45 minuta. Molimo građane i turiste za razumevanje jer se granične procedure, iako su skraćene, moraju završiti“, zaključuje se u saopštenju.

povezane vesti

komentari (1)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

Kalča

15. jul 2017.

I turizam je za običan, siromašan, svet postao mučenje. Mučenje, ništa manje nego mučna godina pre i posle kupanja u nekom "moru" gde se neprečišćene otpadne vode slivaju tik do prljavih plaža. Živimo u banalnoj eskapističkoj kulturi tzv. srednje klase gde je pitanje prestiža, a ne odmora i relaksacije, da se FB stranice pune slikama sa, eto, zamalo, „luksuznog“ odmora na kome „smo se super proveli“. Ako je za utehu, totalitarna religija „osunčanog morskog žala“ je svetski trend. Pa, kud svi Trurci, tu i mali Mujo... A, oni, što se luksuziraju na naš trošak (ona tako fensi protstituidna kasta, političari, biznismeni, estrada..., odmorni, jer nikada ništa ozbiljno, osim prevare, nisu radili)? Oni putuju na egzotična ostrva i u mondenske krajeve, luksuznim prevozom – običnoj boraniji, koja crnči za njih, nedostupnim. Zašto sam ovo napisao? Tek tako, kao mali čupavi podsetnik...