Site name

Šta se najviše čitalo na sajtu Danasa u prvoj polovini 2017?

Predsednički izbori, dilema da li će kandidat SNS biti Aleksandar Vučić ili Tomislav Nikolić, protesti građana, formiranje vlade, iako možda očekivano, nisu bile najčitanije vesti u prvoj polovini ove godine na sajtu Danasa.

2

Piše: B. C.

Beograd 17. jul 2017. 08:00

Foto: BC

Zapravo, nijedna dnevno-aktuelna tema nije se našla na zaglavlju liste najčitanijih tekstova na www.danas.rs, već tekst pod naslovom „Tako je govorio na suđenju Aleksandar Vučić“, objavljen 26. marta u nedeljnom dodatku Vikend. Reč je sećanju urednika Danasa Radeta Radovanovića na vreme dok je bio urednik Radija Slobodna Evropa i iskustva sa ministrom informisanja Aleksandrom Vučićem tokom 1999. godine.

Na drugom mestu našle su se priče o supruzi gradonačelnika Beograda Mariji Mali i presudi da deca pripadnu ocu, što je otvorilo širu priču o tome po kojim kriterijumima se dodeljuje starateljstvo nad decom nakon razvoda brakova u Srbiji.

Nakon nekoliko tekstova o ovoj problematici, kao najčitaniji tekst na sajt Danasa za poslednjih šest meseci našao se onaj pod naslovom „Ko je prva dama Srbije?“, objavljen u okviru redovne rubrike našeg lista „Ličnost Danas“, nakon inauguracije novog predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Sledi pismo studenata koji su istakli da se stide profesora koji su potpisali podršku javnih ličnosti SNS-u pred održavanje predsedničkih izbora, a potom i serijal izveštaja sa svakodnevnih protesta Protiv diktature iz više gradova Srbije.

Kada je reč o temama, čitaoci sajta Danasa najviše su otvarali rubriku Politika, potom Novo, Kolumne, Društvo, a za njima slede i Ekonomija, Dijalog, Svet i strana sa kolumnama Svetislava Basare.

Skoro dupliran broj poseta

U prvoj polovini godine broj poseta sajtu Danasa povećan je za više od 82 odsto, broj posetilaca za 45 odsto, a broj otvorenih strana za 80 odsto. Broj posetilaca u ovom periodu iznosio je više od 2,7 miliona.

povezane vesti

komentari (2)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

zzzz

17. jul 2017.

Zasto se Basarina kolumna objavljuje tek posle podne?

dipl. penzioner

18. jul 2017.

Poštovani "DANAS"-ovci svi moji komplimenti. Brojke, što se tiču vašeg portala, su neumoljive, sve govore, a to znači da ste na pravom putu. Ne znam kako stoje stvari sa štampanim izdanjima? Sve u svemu, impozantan uspeh imajući u vidu sveopštu medijsku žabokrečinu u kojoj se već poduže nalazimo i to je dokaz da postoji neki tračak nade. Ne bih da kvarim sliku, ali nije na odmet da podsetim da se poverenje stiče teško i mukotrpno, a gubi lako i brzo. Nadam se da ćete ovo, kao stalnu vodilju, imati uvek na umu i da vas postignuti rezultati neće uljuljkati. Profesionalni kodeks, moral, etika, poštenje,....... na prvom mestu!! Bravo - čestitam!