Site name

Članice kraljevačke „Fenomene“ na protestu protiv femicida

Danas je u Kraljevu na centralnom gradskom trgu, Trgu Solunskih ratnika, u organizaciji Udruženja „Fenomena“, članice Mreže Žene protiv nasilja, održan protestni skup povodom tragičnih ubistava žena koja su se dogodila u proteklim danima u Centrima za socijalni rad u Beogradu.

Piše: Z. Nikolić

Kraljevo 17. jul 2017. 13:40

„U Srbiji je u periodu od 2010-2016. godine ubijeno 235 žena, a u toku 2017. njih 19. Statistika pokazuje, a mi podsećamo da je država je obavezna da u svakom trenutku, uvek i svuda, promoviše nultu toleranciju na nasilje i u potpunosti sprovodi sve mere u sprečavanju, zaustavljanju i kažnjavanju nasilja. Udruženje Fenomena i SOS telefon Kraljevo izrazilo je mirnim protestom nezadovoljstvo radom nadležnih institucija koje su doprinele ubistvima žena i deteta i pozvalo stanovništvo da podrži akciju i pruži soliadarnost sa žrtvama“, rečeno je na današnjem protestnom okupljanju koje je upriličeno kako bi se skrenula pažnja javnosti i kako bi se najoštrije osudili propusti institucija koji su doprineli ubistvima.

Današnji skup nije, nažalost, privukao veći broj Kraljevčana, a članicama „Fenomene“ podršku su svojim prisustvom pružili i odbornici „Lokalnog fronta“ u Skupštini grada Kraljeva.

povezane vesti

komentari (0)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.