Site name

Ministar za inovacije u poseti Institutu u Vinči

Popović: Unapređenje sistema naučnih instituta

Ministar za inovacije i tehnološki razvoj u Vladi Srbije Nenad Popović posetio je Institut za nuklearne nauke u Vinči, odakle je poručio da će Vlada u narednom periodu staviti akcenat na unapređenje sistema naučnih instituta, sa fokusom na razvoj inovacione infrastrukture i inovacionih programa.

2

Piše: Danas Online

Beograd 17. jul 2017. 16:28

Foto: Kabinet ministra

"Vlada Srbije je apsolutno svesna činjenice da su znanje i inovacije ključni resurs na kojem Srbija može da gradi svoju međunarodnu konkurentnost. Znanja iz oblasti prirodnih nauka, tehnologije, a naročito inženjerstva, imaju poseban značaj za inovacije i ekonomski rast", istakao je Popović.

On je napomenuo da inovaciona infrastruktura i programi treba da budu u funkciji industrije i ostanka mladih talenata u Srbiji. "Institut Vinča u tome ima važnu ulogu, jer je ovo bez sumnje jedna od stožernih institucija nauke Republike Srbije", rekao je Popović.

Direktor Instituta za nuklearne nauke u Vinči Borislav Grubor izrazio je zadovoljstvo jer je Vlada Srbije prepoznala značaj inovacija i tehnološkog razvoja. On je istakao da će Institut u Vinči pružiti punu podršku novom ministru zaduženom za taj resor. "Zadovoljni smo što je ministar Popović posetio Vinču i time ukazao na značaj naše institucije za razvoj nauke i inovacija u Srbiji", rekao je Grubor.

Ministar Nenad Popović posetio je danas i Javno preduzeće Nuklearni objekti Srbije u Vinči gde je razgovarao sa direktorom ovog preduzeća Daliborom Arbutinom. Na sastanku je razgovarano o razvoju i primeni inovacija i novih tehnologija u oblasti nuklearnih aktivnosti i upravljanja nuklearnim otpadom.

povezane vesti

komentari (2)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

Drobac

17. jul 2017.

Ovaj lazljivi i promiskuitetni tajkun upropastio je sve fabrike koje je, kao Kostunicin opunomocenik za Kosovo oteo, upropastio ih i oglodao do gole koste. Neka ostavi institute, koji jos uvek, koliko toliko rade.

Zrenjaninac

17. jul 2017.

Ovaj DSS "ispljuvak" je ministar......necega ???? Ma daaaaaaaaaaaj !!!!