Site name

Radna grupa za sprečavanje nasilja nad ženama pri MUP

Na inicijativu potpredsednika Vlade Republike Srbije i ministra unutrašnjih poslova dr Nebojše Stefanovića biće formirana radna grupa u Ministarstvu unutrašnjih poslova za suzbijanje nasilja nad ženama, dogovoreno je na današnjem sastanku ministra sa predstavnicama organizacija “UN women” i Ženska platforma za razvoj Srbije.

8

Piše: FoNet

Beograd 17. jul 2017. 19:20

Foto: N1

Radna grupa Ministarstva unutrašnjih poslova detaljno će analizirati sve slučajeve porodičnog nasilja, a činiće je predstavnici Direkcije policije, koji se bave problematikom porodičnog nasilja , i predstavnice organizacija “UN women” i Ženske platforme za razvoj Srbije.

Njenim formiranjem biće uspostavljena intenzivnija saradnja MUP-a sa specijalizovanim ženskim nevladinim organizacijama koje pružaju usluge ženama u situaciji nasilja.

Na sastancima će biti razmatrani predlozi koji će biti upućeni Savetu za suzbijanje nasilja u porodici Vlade Srbije, kako bi ova grupa pružila punu podršku radu Saveta.

povezane vesti

komentari (8)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

Milica

17. jul 2017.

TZrebalo je odavno da se formira ovakva radna grupa pri MUP-u za nasiljem nad ženama. Ipak je dobro da se i sada formirala i nije kasno što je nakvažnije.

OnyxxBG

17. jul 2017.

Tema je mučna, ali odlična vest da je država rešena da se uhvati u koštac sa ovim zlom. Nadam se i da će odgovarajuće kazne u pravosuđu dati svoj doprinos maksimalnom smanjenju ovakvih krivičnih dela

djuka

17. jul 2017.

Veoma bitna stvar s obzirom da događaje koji su se dogodili u proteklih mesec dana u Srbiji!

Zoka

17. jul 2017.

Da i zene budu zasticene.

Trajko

17. jul 2017.

Na sve načine treba pokušati, potrebno je nasilnike dovesti u red...

Milana

18. jul 2017.

Lako je biti mocan i dominantan nad osobama neznijeg pola. Svaka cast takvim "HEROJIMA"!

Ivan

18. jul 2017.

Zene su nesto sto treba cuvati, negovati i paziti.

dragana

21. jul 2017.

Molim Vas ne zaboravite žene sa invaliditetom.. Posebno su ranjive a kako čitam I koliko pratim nigde se njihov glas ne čuje..