Site name

Nađa Higl: Ako se ne prikloniš nekome, nećeš dobiti ništa

Nekadašnja svetska šampionka u plivanju Nađa Higl odriče se priznanja počasnog građanina Pančeva jer joj gradske vlasti nisu dodelile sredstva za školicu plivanja.

5

Piše: Danas Online

09. septembar 2017. 22:41

Foto:N1

Tvrdi da nije u pitanju cifra od 30 miliona dinara, kao što su za N1 rekli iz uprave tog grada. Iz iskustva vidim da ukoliko se ne prikloniš nekome, nećeš dobiti ništa, navela je.
Higl navodi da je niko nije kontaktirao zbog izjave da se odriče priznanja i dodaje: "Već davno nisam  bitan faktor u svom gradu".

Na sve načine ću se truditi da otvorim školicu zbog te dece, i da se izborim da deca imaju najbolje uslove, dodaje.

"Iz iskustva vidim da ukoliko se ne prikloniš nekome, nećeš dobiti ništa ili mnogo manje nego što je potrebno... Mora sport da se ogradi od politike... Svojim kolegama sam rekla da iz mojih koraka nauče nešto i da se uopšte ne upliću u politiku", navela je Higl.

Ona je istakla da je besmisleno je da zadrži priznanje počasnog građanina.
"Nikada nisam imala priliku ni da se zaposlim u svom gradu, pa ni sada da otvorim školicu pliavanja".

Problem je nastao jer Higl nije uspela da dobije sredstva iz budžeta za školicu plivanja koju je planirala da otvori. NJena porodica je, priča, osnovala 2006/7. godine Plivački klub Tamiš, a da pomoći ni tada nije bilo sve dok nije donela zlato 2009. "Trenirali smo svuda, osim u Pančevu. U tom periodu smo dobijali toliko mala sredstva koja nisu mogla da pokriju ni odlazak na takmičenja na koja sam ja morala da idem..."

Navodi da je čak izbacivana s pančevačkog bazena, ali da je sve zaboravila 2009. godine, kada je osvojila zlato. Dodaje da je posle medalje dobijala sredstva koja su joj bila neophodna za takmičenja i opremu, ali da, sada, kada se više ne takmiči, gradska vlast nema sluha za nju.
Klub Tamiš više nema dece, i zato smo rešili da napravimo školicu, zaključila je Higl.

povezane vesti

komentari (5)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

Laza

10. septembar 2017.

U svemu je tako draga Nadja , ti bar imas priliku to da kazes.

Stojadin

10. septembar 2017.

Apsolutno se slazem sa izjavom. Samo ovakvih prica treba da bude sto vise i to javno. Istina treba da se cuje.

Šone

10. septembar 2017.

Botovi,zašto ćutite,zar nemate ništa da kažete na ovu bruku,ili možda čak ni ne znate ko je Nađa Higl?

Jasna Simonovic

10. septembar 2017.

Meni se ovaj gest ne dopada, pogotovo što je Nadja dobila i krov nad glavom, koliko se sećam...Mislim da je to uradila ishitreno...Nadja treba sebe da preispita i da shvati da ne može jednosmerno da se razmišlja...Biti počasni gradjanin znači i nešto doneti tom gradu...a ne duriti se kao malo dete...Nije budžet jedini izvor prihoda za nove ideje...ne vidim šta fali da se angažuje i oko sredstava iz nevladinog sektora, sponzora i donacija...

Istorija će pričati

10. septembar 2017.

"Vrhunski sport počinje tamo gde prestaje težak fizički rad", definicija je vrhunskog sporta. Nigde u svetu nema ovakvog odnosa vlasti (čitaj SNS horde) prema zaslužnim sportistima. Sve akcije za sportiste (poslednje su neke pare za one koji su osvojili medalje) koje se obavezno ekranizuju služe veličanju SNS. Sportisti su samo sredstvo da se ostvari taj cilj. Pravog vrednovanja vrhunskih sportista nema. Puna podrška za Nađu koja je istorijski osvetlala zastavu Srbije koju je SNS horda ukaljala.