Site name

Uhapšen Saša Mirković

Nekadašnji čelnik Zaječara, bivši poslanik i član SNS Saša Mirković uhapšen je zbog sumnje da je sa M. T. oštetio budžet Zaječara za 13.960.799 dinara.

8

Piše: Danas Online

11. septembar 2017. 14:43

Foto: Medija centar

Mirković je osumnjičen za malverzacije u vreme dok je bio predsednik Skupštine opštine Zaječar, a s njim je uhapšena još jedna osoba, koja je takođe bila u gradskoj vlasti.

MUP je saopštio da su, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Zaječaru, uhapšeni M. T. i S. M., bivša odgovorna lica u tom gradu, zbog sumnje da su oštetili budžet Zaječara u ukupnom iznosu od 13.960.799,90 dinara.

M. T. je uhapšena zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo zloupotreba službenog položaja na taj način što je u periodu od septembra do decembra 2013. godine, prekoračivši granice svojih ovlašćenja, ugovorila nabavku robe u vrednosti od 13.960.799,90 dinara, a bez prethodno sprovedenog postupka javne nabavke.

S. M. je osumnjičen da je, u saizvršilaštvu, izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja tako što je prekoračivši granice svojih ovlašćenja usmeno naložio M. T. da izvrši nabavku robe, ne pridržavajući se Zakona o javnim nabavkama, te posredovao da Gradska uprava Zaječara od privrednog društva "OFY Company" d. o. o. Beograd izvrši nabavku robe ukupne vrednosti od 13.960.799,90 dinara, čime je pričinjena šteta budžetu Grada Zaječara u pomenutom iznosu.
Njima je određena mera zadržavanja u trajanju do 48 sati, a osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, u zakonom predviđenom roku, biti privedeni nadležnom tužilaštvu, saopštio je MUP.

Pored navedenog, Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru podneta je i krivična prijava protiv S. M., kao bivšeg odgovornog lica Grada Zaječara, kao i D. P. i A. V., bivših odgovornih lica u FK "Timok" iz Zaječara, zbog postojanja osnova sumnje da su u saizvršilaštvu izvršili krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica.

Oni su osumnjičeni da su u periodu od avgusta 2013. godine do februara 2015. godine, a u nameri sticanja protivpravne imovinske koristi za "Timočka TV i radio", iskorišćavanjem svog položaja u FK "Timok" zaključili štetan ugovor o poslovnoj saradnji po klub na osnovu koga je u navedenom periodu FK "Timok" sukcesivno uplatio "Timočkoj TV i radio" novčana sredstva u ukupnom iznosu od 20.944.000 dinara na ime prenosa utakmica i medijskog promovisanja.

Od ove sume je deo novca u iznosu od 1.872.000 dinara sa računa ove televizijske kuće odmah prebačen na račun privrednog društva "Beoton R" iz Bora čiji je faktički vlasnik S. M., iako nije uobičajena praksa da klub plaća televizijskoj kući da vrši TV prenose svojih utakmica, već naprotiv.
Osumnjičeni su na taj način, za navedeni iznos oštetili FK "Timok", a "Timočkoj TV i radio" i "Beoton R" pribavili imovinsku korist, piše u saopštenju MUP-a.

Član Predsedništva Pokreta Slobodni građani Božo Prelević rekao je za portal KomentarPress da živimo u vremenu kada se na mala vrata uvodi verbalni delikt.

"Ne znam raloge zbog kojih je Saša Mirković uhapšen, ali znam da je uhapšen nakon što je rekao da je Vučić učestvovao na određeni način u paljenju ambasada. Važno je napomenuti da u finansijskom predmetu sva dokumenta su u spisima predmeta i nije neophodno određivanje pritvora da biste vodili istragu", rekao je Prelević.

Predsednik NUNS-a Slaviša Lekić ocenio je za KomentarPress da Vučić zastrašuje svoje okruženje time što hapsi i disciplinuje svoje dojučerašnje saborce.

"Sad je na red došao Saša Mirković, ali ne što je, između ostalog, uništio „Sport“ i neke porodice ostavio bez osnovnih prihoda, već zbog navodne zloupotrebe sredstava nekakvog FK „Timok“! Nemam ja ništa protiv da se mafija razračunava među sobom, ali nemojte od pravde praviti rijaliti i nemojte narod tretirati kao stoku! U redu, znam da je ovaj apel okasnio", naveo je Lekić.

povezane vesti

komentari (8)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

Jole

11. septembar 2017.

Bosko i Vucic uzvracaju udarce!

boban m.

11. septembar 2017.

ovaj mi ne uliva poverenje ali sam siguran da je uhapsen jer se drznuo....

Mali

11. septembar 2017.

Ovo je udarna vest.

svetlanast.

11. septembar 2017.

Srpskom pravosudju ce biti potrebno nekoliko meseci, nekoliko godina ili citava decenija da utvrdi da li su Dejan Andjus ili Sasa Mirkovic zaista za nesto krivi /obzirom da su predhodno bili NJIHOVI/. za Bogoljuba Karica bilo je potrebno vise od jedne decenije da ne utvrde nista, kada je POSTAO NJIHOV, ili ko zna koliko i pod kojim uslovima ce UTVRDITI za Miskovica da li je kriv ili nije. Sve to narod u Srbiji placa.Nesrecna Srbija.

Sale

11. septembar 2017.

Kad Vučić ode sa vlasti Mirković, Andjus i slična bratija biće ortaci sa novom vlasti jer su se ''''''''hrabro'''''''' borili protiv starog režima i bili zbog toga hapšeni i naravno sve im je bilo ''''''''namešteno''''''''... Dok su ovakvi likovi na slobodi (a naravno da će biti) nama stvarno nema pomoći

Lepotan

11. septembar 2017.

I pored svega ovoga, još smo ga svake godine kao producenta javnog servisa, slali na pesmu Evrovizije kao člana ekipe. I to sve naravno od para građana.

dunja

11. septembar 2017.

Dobar glas daleko ide a zao jos dalje.

zoran

11. septembar 2017.

Duboka voda je bistra a plitka mutna.