Site name

Kuburović: Pokrenuta procedura za Mladića

Pokrenuli smo proceduru za davanje garancija radi lečenja Ratka Mladića u Srbiji, izjavila je danas ministarka pravde Nela Kuburović i istakla da očekuje da Vlada Srbije uskoro odobri slanje garancija za privremeno puštanje Mladića na slobodu radi lečenja u Srbiji.

12

Piše: FoNet

Beograd 14. septembar 2017. 12:45

Foto: EPA / TOUSSAINT KLUITERS

Kuburović je novinarima rekla da je prpocedura pokrenuta poštujući zahtev porodice i branilaca tog haškog optuženika.

Poštujući zahtev porodice i branilaca generala Ratka Mladića Ministarstvo pravde je pokrenulo proceduru za davanje garancija za privremeno puštanje na slobodu Mladića radi lečenja u Srbiji, rekla je Kuburović.

Ona je dodala da će "Vlada Srbije svakako odobriti" slanje garancija za Mladića.

Kuburović očekuje i da Haški tribunal pozitivno odgovori na zahtev porodice i branilaca Ratka Mladića istakavši da je Srbija uvek poštovala preuzete obaveze.

Mladić je optužen za ratne zločine počinjene tokom ratnih sukoba u Bosni i Hercegovini, a posle godina provedenih u bekstvu uhapšen je 2010. godine.

Ranije danas Novosti su prenele da se Odbor za pravni sistem i državne organe Vlade Srbije saglasio da Srbija da garancije Haškom sudu kako bi se bivši komandadant Vojske Republike Srpske Ratko Maldić lečio u Srbiji.

Ministarstvo pravde pokrenulo je proceduru povodom zahteva odbrane Mladića da Srbije izda garancije za njegovo privremeno puštanje na slobodu radi lečenja u Beogradu i zatražilo potrebna mišljenja drugih ministarstava, kako bi se pitanje garancija u najskorijem roku našlo na dnevnom redu Vlade.  

povezane vesti

komentari (12)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

baka

14. septembar 2017.

Zasto bi se jedan ZLOCINAC iz druge drzave, znaci INOSTRANSTVA lecio u Srbiji, koja nema novca da leci svoju decu? Cime je ubica zalsuzio takav tretman? Zato sto je Srbin? E, pa ja bih volela da NIJE Srbin. Da li to nasa vlast sumnja u kvalitet holandskog zdravstva?

Milutin

14. septembar 2017.

Srbija, sigurna kuca i majka za svakojake kriminalce, optuzene za najteza krivicna dela, huligane, nasilnike..., a maceha bolesnoj deci, zenama, socijalno ugrozenima...

Charli

14. septembar 2017.

Najbolje je da se Vlada Srbije sto vise distancira od R.Mladica i slicnih ratnih zlocinaca jer ce u suprotnom pokazati da je debelo upletena u ratna zbivanja u susednoj Bosni i Hercegovini. Upravo navodne garancije o navodnom lecenju to pokazuju.

Glasinac

14. septembar 2017.

baka: Da je Izetbegović tako izručen u Hag ti bi se zalagala sa svim silama da se vrati u Sarajevo. Kada je u pitanju Srbin onda ga ti proglašavaš zločincem.

Jaguar

14. septembar 2017.

Nije to dobar potez zločinac ostaje zločinac.

Drina

14. septembar 2017.

Charli:Apo čemu je tebi Ratko Mladić ratni zločinac. Nije ti zločinac Naser Orić ispred koga su srpske majke u naručju sa malom decim na Božić skakale u hladnu Drinu da bi izbegle njegovu kamu, ali ti je zločinac Ratko Mladić koji je branio srpski živalj.Da li se ti možeš da pogledaš un ogledalu.

Пера@baka

14. septembar 2017.

Наравно да сумња и у квалитет здравствене службе у Холандији и у добре намере његових тамничара. Знате ли колико је Срба до сада убијено у хашком казамату?

Maja

14. septembar 2017.

Za mene je Mladić heroj i uvek će biti heroj. Nadam se da ima još ljudi koji tako misle i Vlada Srbije treba da učini sve da ga Haški tribunal pusti makar na privremenu slobodu radi lečenja.

dragana

14. septembar 2017.

Bravo za ovu vladu sto je pokrenula proceduru za davanje garancije za Ratka Mladica.

jos jedna baka

18. septembar 2017.

@Glasinac: njegova (ne)dela ga cine zlocincem. Saucesnik je svako ko ga podrzava.

vodi ga kuci

18. septembar 2017.

@Maja: Ako je "heroj" zasto se kao pacov krio po rupama 14 godina?

dela "heroja'' i SrBina"

18. septembar 2017.

U optuznici se "heroj" Ratko Mladić tereti po: -jednoj tački za genocid i jednoj tački za saučesništvo u genocidu. -sedam tačaka za zločine protiv čovečnosti, uključujući progone na političkoj, rasnoj ili verskoj osnovi, istrebljenje, ubistvo, deportaciju i druga nehumana dela. -šest tačaka za kršenja zakona i običaja ratovanja, uključujući ubistvo, protivpravno terorisanje civila, uzimanje talaca i druga nenehumana dela.