Site name

Odbijena žalba napadača na Vučićevu kolonu

Krivično vanraspravno veće Višeg suda u Beogradu odbilo je danas žalbu javnog tužioca Višeg javnog tužilaštva protiv rešenja tog suda od 4. septembra kojim je osumnjičenima Luki R, Milošu T. i Stevanu D. određen pritvor do 30 dana, zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će boravkom na slobodi ometati postupak uticanjem na svedoke.

3

Piše: Fonet

Beograd 14. septembar 2017. 15:45

Foto: Dejana Majstorović

Osumnjičenima Luki R, Milošu T. i Stevanu D. na predlog tužilaštva određen je pritvor do 30 dana kako ne bi uticali na svedoke, pre svega na vlasnika bentlija, bivšeg fudbalera Ivicu Dragutinovića, kojim su udarili u kolonu u kojoj je bio predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Krivično vanraspravno veće je navode žalbe Višeg javnog tužilaštva ocenilo kao neosnovane, imajući u vidu da je po oceni ovog veća, sudija za prethodni postupak pravilno postupio kada je prema osumnjičenima odredio pritvor, navodi se u saopštenju Višeg suda.

Veće je konstatovalo da u konkretnom slučaju ne postoje osobite okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.

Krivično vanraspravno veće nije odlučivalo o stvarnoj nadležnosti u ovom krivičnom postupku imajući u vidu da je u ovoj fazi javni tužilac organ koji rukovodi tužilačkom istragom, shodno odredbama Zakonika o krivičnom postupku, dodaje se u saopštenju.  

povezane vesti

komentari (3)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

Dušan Milojević

14. septembar 2017.

Oprostite hajde na tren da se manemo vlasti i Vučića.neki tamo presednik neke tamo države ide na posao, a onda ga zvizne ,ne njega nego vozilo u njemu ,neki mrcina od auta bentli sa brzinom od 300 km na sat i to u naseljenom mestu ,velegradu, a vozač dobar ,najbolji drugar iz mladosti sa svojim pajtosem KENETOM, koji je u vremenu postao političar a vozać narko diler,makro-jednom rečju mafijaš, zašto bi neko bilo šza usvajao ,bilo kakve žalbe, na šta nisam hteo da vozim 200 km na sat,nisam hteo da ugrožavam sigurnost u saobračaju i da zamalo ubijem presednika države ,naglašavam ko god da je.Kakve olakšice drug,gospodin mafijaš ima.

Milan V

14. septembar 2017.

Kakva žalba, kriminalci da imaju pravo ćalbe, jesu oni normalni, dirketno su ugrozili bezbednost predsednika.

jaguar

15. septembar 2017.

Kako neko ko ugrozi bezbednost može da ima prava na žalbu?