Site name

Saša Mirković štrajkuje glađu

Bivši predsednik Skupštine grada Zaječara Saša Mirković, koji se nalazi u pritvoru, štrajkuje glađu jer smatra da je nepravedno optužen "po političkoj liniji". To je za Danas potvrdio njegov advokat Vladimir Gajić, koji ne zna dokle će Mirković štrajkovati, navodeći da on to čini kao vid protesta.

2

Piše: K. Ž.

Beograd 14. septembar 2017. 20:22

Foto: Medija centar (arhiva)

Osnovni sud u Zaječaru je u utorak odredio pritvor do 30 dana Saši Mirkoviću i njegovoj tadašnjoj saradnici Mileni Trajković, koji se terete da su zloupotrebom službenog položaja oštetili budžet Grada Zaječara za skoro 14 miliona dinara.

Mirković i pevač Aca Lukas sumnjiče se i da su u periodu od avgusta 2013. do februara 2015. godine, iskorišćavanjem svog položaja u fudbalskom klubu, zaključili štetan ugovor o poslovnoj saradnji po klub na osnovu koga je FK Timok uplatio "Timočkoj TV i radio" novčana sredstva u iznosu od 20,9 miliona dinara, na ime prenosa utakmica i medijskog promovisanja.

MUP je saopštio da je od ove sume deo novca u iznosu od 1,8 miliona dinara sa računa televizijske kuće odmah prebačen na račun privrednog društva "Beoton R" iz Bora čiji je faktički vlasnik Mirković.

povezane vesti

komentari (2)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

NikolaP

14. septembar 2017.

Dijeta je zdrava za organizam,treba te naslage skinuti

milka

14. septembar 2017.

Svi gradjani da opljackaju banke i da ne budu kaznjeni, posto on smatra da nije kriv!!!